Ovnbagte søde kartofler smager rigtig herligt som tilbehør og er et dejligt alternativ til almindelige kartofler.
Søde kartofler er faktisk ikke en kartoffel, men er egentlig en knold. Men den minder jo derhen af og kan også tilberedes som den klassiske kartoffel. Du kan sagtens tilberede både søde kartofler og almindelige kartofler på samme gang, som jeg gjorde(se billedet). Så er der er noget for alle i familien. For sådan er det som oftest herhjemme. Flere mennesker = flere smagsløg at behage!
Jeg er helt vildt med søde kartofler og spiser den gerne må mange måder. Tilbered den helt enkelt med olie, salt, peber og rosmarin som de her søde kartofler, eller som mos, eller i en suppe.
Ovnbagte søde kartofler
Ovnbagte Søde kartofler
Ingredienser
- 800 gram søde kartofler( i både)(eller en blanding af alm. og søde kartofler)
- 5 spsk. god olie
- 3 tsk. salt(gerne flagesalt)
- peber
- 4 tsk. tørret rosmarin(eller 3-5 stilke)
Fremgangsmåde
- Skræl de søde kartofler og skær i både. De hvide kartofler skrubbes eller skrælles. Vend med olie og drys med salt og peber.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel kartoflerne. Drys rosmarin over og sæt i ovnen på 200 grader i 40-50 min. De er færdige, når de er møre og gerne gyldne i kanterne.
Søde kartofler – derfor er de gode for dig
Flere opskrifter?
Vidste du at du kan skrive dig op til at modtage en mail, hvis du vil have besked, når der er ny opskrift herinde. Du kan også finde mine opskrifter på både facebook, pinterest eller Instagram. Jeg ville elske, hvis du tagger mig, når du prøver mine opskrifter. Så kan jeg følge med 🙂
Take care,
Nemt tilbehør, som jeg spiser til alt!
Præcis! Nemt og godt 😊