Kylling med pikantost og cheddar. En vaskeægte mandagshitter herhjemme(hvor vi har særlig meget sport=gang i den!) Christian stod for maden sammen med mig.
Som altid er det hyggeligt, rart og lærerigt for os begge at være sammen om dagens måltid.
Kyllingebryst halveres, smøres med pikantost og toppes med cheddarost. Det må da komme under begrebet “nem mad”. Kyllingen var færdig på 25 min fra start til slut. Genialt til de dage, hvor tiden er noget knap.
Vi serverede pasta med grøn pesto, grøntsagsspyd og salat til. Værsgo`: “maden er serveret”.
Kylling med pikantost og cheddar
Ovnstegt kylling med pikantost og cheddarost
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 6 spsk. pikantost
- 4 skiver cheddarost
Fremgangsmåde
- Halver fire x kyllingebryst på langs, sådan at du har 8 lange stykker.
- Skær små riller i kyllinge og smør pikantost på.
- Læg de otte stykker kyllinger i et ildfast fad. Halver cheddar og kom en halv skive over hvert stykke kylling. Sæt i ovnen i ca. 15 -18 minutter til kyllingen er gennemstegt.
Kylling med pikantost og cheddar
Brødet vi spiste til er et af de lækre brød fra il fornaio. De smager super godt. De er lidt pebrede i prisen, så det er ikke altid jeg køber dem https://ilfornaio.dk/vores-broed/
Meeeen du kan jo også altid bage nogle af de lækre brød opskrifter på siden her og komme i fryseren. Så er det altid nemt ved mad tid. Måske det her nemme madbrød: Hurtig madbrød
Eller hvad med de her boller, som både er gode som tilbehør til de fleste retter (og madpakken!) Saftige boller med hørfrø
Kylling, kylling, kylling. We love it!
Herhjemme er kylling, sammen med oksekød familiens favoritspise. Heldigvis kan kylling jo varieres ud i det uendelige og smager godt bare som det er. Feks. helt enkelt som kyllingebryst stegt med lidt salt og peber eller med lidt mere “kul på”, som en del af en spicy mexikansk måltid eller en thai ret med masser af chili!
En enkel favorit er svær at vælge, men om sommeren er der ikke noget der slår det her måltid: Ovnstegt kylling med nye kartofler, rabarberkompot og Nem agurkesalat(på 10 min.)
Jeg læste for et par år siden, at kylling er ved at blive verdens favoritspise nummer et. Kylling er efter sigende ved at skubbe gris, f.eks. bacon af banen. Jo vist, kylling er godt. Til alt.
Dog er der stadig ikke noget der slår smagen af bacon i mange retter. Det er ren umami! Bacon kan bare noget. Så mon ikke der går en del år, før gris/bacon ryger endnu længere ned på listen?
Madglade hilsner,
Benedicte
0 kommentarer