Pandekager uden æg – dejlige og klassiske pandekager bagt helt uden æg. 

Om du er allergisk overfor æg eller blot får en ustyrlig trang til pandekager, men har et halvtomt køleskab har jeg opskriften til dig. De smager ligesom  de klassiske bør smage. Prøv selv.

 

Pandekager uden æg

Pandekager uden æg. Du kan sagtens lave de aller bedste pandekager uden æg.De smager ligesom de klassiske og er dejlige med marmelade, sukker, frisk frugt eller blot serveret med friskpresset appelsinsaft.

Pandekager uden æg

Pandekager uden æg

opskrift på lette pandekager uden æg. De smager ligesom de skal. Lette og søde...
Print opskrift Pin opskrift
40 min
Antal: 10 pandekager

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 20 gram sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 5 dl. mælk(mini, let, skummet eller sødmælk eller en blanding)
  • 40 gram smeltet smør
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Rør de tørre ingredienser sammen.
  • pisk mælk og smeltet smør i. Pisk til der ingen klumper er i dejen.
  • Smelt en smule smør på en pande og steg gyldne på hver side.

Rasmus klump pandekager uden æg

Jeg forestiller mig at det er lige præcis de her pandekager Rasmus Klumps mor laver! Og jeg ved det skam, for fem årige Axel elsker Rasmus klump. Og altid bliver man så lækkersulten, når bøgerne læses højt herhjemme!

Jeg føler mig skam til tider som Rasmus Klumps mor! Jo, det gør jeg. For er der noget hun kan, så er det at bage pandekager. Masser af pandekager. Og tænke sig,  hun har kun et troldebarn at kokkerere til. Jeg har fire! Jo vist. Det er nok den form for kage, som alle mine børn holder mest af. I alle former. Og derfor forsvinder sådan en høj stak ganske hurtigt.

Derfor er det ganske ofte på menuen herhjemme. Til dessert, til morgenbordet eller til aftensmaden. Undlades sukker i den her opskrift på pandekager uden æg, er de lige så velegnet til at fyldes med alt fra grøntsager, kylling, oksekød og så videre.

Altid pandekager

Pandekager er en klassiker i mange familier. De flade og runde kager, kan fyldes med lige det du foretrækker og har på lager i køkkenskabene. Fra den klassiske pandekage rullet om marmelade og sukker til den fyldte pandekage spækket med friske bær og et drys perlesukker, til den helt enkle udgave: Pandekager serveret med entet friskpresset appelsin eller citronsaft. Åh, hvilken herlighed det er.

Weekendmorgener herhjemme består ofte af …. ja, korrekt. Pandekager. Børnene bliver ellevilde, når de ser den høje stak pandekager og så er det en fremragende måde at få mine teenagere ud af sengen på. Søde hjemmebagte pandekager og de sidder straks ved bordet!

Jeg har efterhånden forsøgt mig frem med pandekager i alle former. De tykke, de tynde, de sunde, de søde og så videre…

Det her er bare nogle af dem. Hvordan foretrækker du dine pandekager?

Pandekager med citronKlassiske pandekager med kærnemælkSpinat pandekager

Mange bageglade hilsner,

Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest