Pandekager med kærnemælk – de helt klassiske af slagsen. Men de er bare så gode og det er altid den her nemme opskrift jeg bruger, når jeg skal lave klassiske pandekager med kærnemælk der ikke fejler. Fem ingredienser!
Vi laver tit pandekager i weekenden eller til en hurtig dessert i hverdagen, hvis aftensmaden har været let. Så er der altså jubel i det lille hus.
Any way, pandekagerne lavede vi til morgenmad i sidste weekend. Selvom vores weekender til tider kan være lidt kaotiske, med sportsturneringer, husprojekter og så videre, ja så hænder det også at vi har de stille nogle af slagsen. Jeg elsker det. Simpelthen. Ro på, tid sammen og pandekager med frugt og masser af sirup. Så er vi godt kørende!
Pandekager med kærnemælk som madpandekager
Den her opskrift på pandekager kan snildt serveres som madpandekager også. I så fald ville jeg undlade kardemomme og ellers bare fylde med stegt hakket oksekød eller kyllingestykker og fyld af pandestegte grøntsager. Det var yderst populært i de gode 1990´erne, da jeg voksede op og kom sidenhen lidt i glemmebogen. Egenlig ærgerligt for det smager jo godt.
Den her pandekageopskrift er ikke sødet med andet end kardemomme, men foretrækker du en lidt mere sød udgave kan du sagtens tilsætte et par spiseskefulde sukker. Jeg plejer bare at undlade, da pandekagerne ofte fyldes med diverse sukkerige ingredienser, når de serveres. Ihverfald herhjemme 🙂
Pandekager med kærnemælk
klassiske pandekager
Ingredienser
- 4 dl hvedemel
- 4 dl. kærnemælk
- 2 dl. mælk( fx. mini, let eller sødmælk)
- 2 tsk. stødt kardemomme(og evt. 4 tsk. sukker)
- 4 æg(mellemstore)
- smør, olie eller en blanding til stegning
Fremgangsmåde
- Pisk æg grundigt med de øvrige ingredienser. Varm en pande med lidt smør. Steg et par minutter på mellemvarme på hver side.
- Hold pandekagerne varme ved at lægge på en tallerken og lægge en anden tallerken omvendt på.
Alverdens Vi er
Vi er nok lidt “pandekage-skøre” herhjemme. Men helt ærligt, der findes da ikke noget bedre end pandekager. Alle former for pandekager.
De sunde, de usunde, de klassiske, de moderne, de glutenfri, de nemme, de tykke, de tynde… You get the point, right?!
Pandekager kan i hvert fal varieres i det uendelige og det bliver de så. Den her opskrift er jo på de mere klassiske pandekager, men jeg lige så begejstrede for alle andre former ofr pandekager.
For eksempel de her: Pandekager med citron, Spinat pandekager, Bananpandekager
Tip
Kærnemælk er et lille vidundermiddel, både i pandekager, andre kager og sågar kødretter med mere er det noget af det bedste. Det giver saftigt bagværk og mørner f.eks. fjerkræ, hvis du lader det ligge i kærnemælk i nogle timer inden stegning. Jo vist. Den er god nok. Prøv selv.
Benedicte 🤍
0 kommentarer