Pasta i flødesauce er en perfekt nem pastaret, uanset om det er til hverdag eller weekendmad. Det er en cremet pastaopskrift, som  smager vildt godt, selvom jeg i den her pasta opskrift bruger fedt med mindre/lavere fedtindhold.

Du kan selvfølgelig sagtens bruge en fuldfed fløde og det smager også godt, men du kan sagtens skifte fløden ud med en mere kalorielet fløde og det gør ikke smagen mindre. De klassiske opskrifter på pasta i flødesauce kan godt være lidt af en fed oplevelse, som (måske) efterlader en lidt for mæt! Jeg synes  at der findes så mange gode alternativer til en klassisk fløde, som ingenlunde gør at man går på kompromis med smagen. Pastaopskriften smager stadig rigtig godt og har masser af smag!

Jeg bruger frisk pasta i den her flødesauce og det smager forrygende, fordi saucen rigtig får lov til at smyge sig om pastaen, men står du med en tørret pasta – aller helst spaghetti – kan den sagtens bruges.

Nogle gange er det egenlig de helt enkle opskrifter der er bedst. Sådan er det gerne med pastaopskrifter. Her har italienerne altså luret den! Det er de helt enkle opskrifter uden en lang ingrediensliste som bare holder.

Den kan røres sammen på under 20 minutter og det er sådan en opskrift jeg gerne laver til både de travle hverdage eller weekender, hvor maden skal være god, men ikke tage for lang tid. Servér gerne med en tomatsalat, en grøn salat eller blot et stykke brød til. Så er du klar!

Pasta i flødesauce

Pasta med flødesauce er en klassisk pastaret, som hylder det italienske køkken. Nem mad med få ingredienser, men stadig med masser af smag

Cremet pasta i flødesauce

Pasta i flødesauce - nem og lækker opskrift

Opskrift på en Cremet pasta i flødesauce - nem og lækker opskrift som tager 20 minutter at lave fra start til slut
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 600 gram frisk pasta
  • 4 fed hvidløg - fintrevet
  • 1 spsk. olie
  • 4 dl kyllingeboullion
  • 4 dl ama med 4 % fedt eller en anden fedtreduceret fløde som creme fine(alm fløde kan bruges)
  • 100 gram revet parmesan
  • salt og peber
  • 5 tsk. tørret basilikum
  • 3 tsk. løgpulver
  • frisk parmesan ved servering

Fremgangsmåde

  • Kom olie på en pande og varm op. Tilsæt revet hvidløg og vend kort
  • Kom boullionvand over og nu "fløde".
  • Kom salt, peber, basilikum og løgpulver i saucen og kog op. Vend revet parmesan her og kog op igen.
  • Kog pastaen akkurat al dente og vend i saucen
  • Servér pastaen brandvarm og med friske basilikumblade og friskrevet parmesan

Andre pastaopskrifter

Hvis du leder efter en opskrift på en lækker, nem og cremet  pasta i flødesauce, så kan jeg selvfølgelig anbefale den her opskrift på pasta i flødesauce, men skulle du en anden dag være i total pastahumør, ja så er kan jeg da anbefale for eksempel de her.

De har begge det til fælles, at de er nemme at lave og derfor kan anbefales  at lave på de dage, hvor tiden er knap.

One pot pasta med kyllingOne pot pasta med chorizo

Skal opskriften laves? Eller har du lavet den? Så er du meget velkommen til at skrive en kommentar herinde. På den måde får både jeg(og andre) glæde af den 🙂

Jeg håber at vi høres ved,

Hilsen Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest