Cremet one pot med kylling
Hvis du ligesom jeg er vild med pasta og vild med nem mad på én gang, så skulle du prøve den her udgave. Den er fyldt med god smag, grøntsager og kylling.
Den her one pot med kylling og soltørret tomater er ultra cremet og dejligt krydret og snasket og … bare god. Det hele laves blot i en gryde og det gør jo at man slipper for en masse opvask. Og ærlig talt det er sjældent det fedeste ved hjemmelavet mad, vel?
Krydderier, soltørret tomater og kylling giver smag til pastaretten og fløde og ost runder one pot pastaretten af og gør den helt perfekt cremet.
Den er med få ingredienser, måske har du allerede det hele liggende?
Servér one pot pasta året rundt. Jeg synes ærlig talt, at den er lige perfekt, om det er vinter eller sommertid. Pastaretter kan man altid spise ikke? Det er samtidig nem gæstemad, som jeg sagtens kan finde på at lave, hvis vi har venner ovre for en uformel spiseaftale. Så laver jeg måske en let salat til. Det holder!
One pot med kylling
One pot med kylling
Ingredienser
- 2 spsk. olie
- 400 gram kyllingebryst - i tern på ca. 1x1 cm
- 500 gram gode pastaskruer(fx. barilla)
- 1 stk. peberfrugt(i små tern)
- 2 stk. løg(finthakket)
- 2 fed hvidløg(fintrevet)
- 3 spsk. tomatkoncentrat
- 2 dåser/kartoner hakkede tomater eller flåede tomater - gerne blendet så der ikke klumper
- 1 dl. soltørrede tomater(skåret i tynde strimler)
- 8 dl kylling eller grøntsagsboullionvand(ca. 2 terninger opløst i vandet)(måske lidt mere undervejs)
- 1,5 dl. fløde. kaffefløde, cremefine, 9,18 eller 38 % kan bruges
- 4 spsk pikant flødeost
- 100 gram revet mozarella
- 1 stor håndfuld friske spinatblade
- salt og peber
- revet parmesan
- 2 spsk. provencekrydderi - eller blandet oregano og basilikum
- evt. friske basilikumblade til servering
Fremgangsmåde
- Varm olie i en stor gryde.
- Kom kylling, løg, peberfrugt og hvidløg i gryden med kylling og vend rundt på mellemvarme. Det skal ikke brunes, blot klares(gøres gennemsigtigt)
- Kom blendet tomat, tomatkoncentrat, krydderier, samt boullionvand ved.
- Kog op. Kom pasta ved og lad simre under låg i ca. 12 min. til pastaen er lige akkurat el dente. Kom spinat, mozzarella, pikant ost og fløde i og læg låg på til spinaten falder sammen. Rør rundt. Smag til med salt og peber.
- Servér den nykogte one pot pasta ret med revet parmesan og gerne basilikumblade på toppen.
Vild med nemme pastaretter som den her one pot med kylling og grøntsager?
Så skulle du kigge rundt for flere lækre opskrifter.
For inspiration se lige her:
One pot pasta med chorizo, One pot pasta med kalkunbacon
Meget mere madinspiration…
Er der noget vi kan lide, så er det hjemmelavet, nem og velsmagende mad, ikke? Hvis du ligesom jeg fristes af mad der fylder dig med forskellige smage, er nemt tilberede og samtidig er budget venligt? Så kig forbi enten Facebook, pinterest eller instagram, hvor jeg deler ud af mine seneste kage, drikke og madopskrifter.
Mad holder. Hele livet….
Kh, Benedicte
Lavede retten og hele familien syntes retten var en hitter 👍.
Det var dejligt at høre. Tak for det.
Kh, Benedicte 😊