Pisket smør er bare så lækkert på en skive brød. Det er en lettere udgave af klassisk almindelig smør, som smager ualmindeligt fristende på nybagt brød. Det har sådan en smag og konsistens som bringer tankerne hen på de skåle med luftig smør, man typisk får serveret på bedre restauranter. Smør der smelter i munden!
Det er super nemt at lave selv og laver du pisket smør kan du tilsætte alverdens krydderier og smager. I den her pisket smør har jeg tilsat purløg, citronsaft og flagesalt, men du kan såmænd enten undlade helt eller blot tilsætte flagesalt. Det er op til dig.
Selv synes jeg at grønne krydderurter tilsætter lidt farve og smag, men som sagt kan det undlades. Det vigtigste er at du får den klassiske konsistens som kendetegner pisket smør.
Det tager sådan cirka 10 minutter at lave den luftige og hjemmelavede smør selv og det er totalt de 10 minutter værd. Jeg siger det bare.
Andre opskrifter
Pisket smør
pIsket smør
Ingredienser
- 200 gram blødt smør
- 5 spsk kærnemælk(fløde kan bruges)
- 2 tsk flagesalt
- 2 spsk finthakket purløg
- 2 fed hvidløg - fintrevet(kan undlades)
Fremgangsmåde
- Kom det bløde smør i skålen.
- Brug nu en elpisker og pisk smørret i ca. 5 minutter på mellemhastighed. Kom løbende kærnemælk(fløde) ved og pisk igen. Når smørret er blevet fint luftigt tilsættes smage.
- Opbevar på køl, men skal gerne serveres ved stuetemperatur
Andre opskrifter på fristende nemme madretter og tilbehør som den her luftige smør?
Så er du meget velkommen til at gøre som andre før dig. De har nemlig skrevet deres mailadresse op på forsiden “abonner på blog” eller har fundet Benedictes mad på de sociale medier. For eksempel pinterest eller instagram.
Jeg håber vi høres ved…
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer