Pizzasnegle – opskrift på hjemmelavet pizza snegle
De bedste pizzasnegle, som samtidig er bløde og luftige pizzasnegle.
Pizzasnegle er så gode i børnenes madpakke, til skovturen, eller som den lille snack på den lange biltur. Ja, alle steder, hvor man kan få muligheden for at nyde en snasket og blød pizza snegl, ikke?
Når man bager en portion pizzasnegle, som ryger hurtigere ned hos alle fire børn og jeg pludselig står der og mangler nogle at komme i fryseren. Ja, så tænker jeg at pizzasneglene er godkendt!
Hjemmelavede pizzasnegle
I den her opskrift på pizzasnegle har jeg kommet lidt fuldkorn i i form af rugmel og revet gulerødder i dejen er der også. Det gør ingen forskel for dejen. Pizzasneglen er stadig dejlig blød og saftig. Ligesom jeg synes en pizzasnegl bør smage.
Du kan variere fyldet lige som du synes. Skinke kan skiftes ud med, pepperoniskiver, kyllingetern, skinketern eller hvordan man foretrækker sine pizzasnegle. uanset hvad, kan du vælge lige din favorit udgave med det fyld du foretrækker. Du kan også lave en vegetar pizzasnegl og undlade kød og blot komme tomatsovs og ost ved. Det smager også dejligt.
Pizzasnegle – opskrift på hjemmelavet pizza snegle
Og andre super gode indslag i børnenes madpakker: Lækre pølsehorn – gode i madpakken, Skøn pastasalat med cremet dressing, Skønne bløde og luftige boller
Pizzasnegle – opskrift på hjemmelavet pizza snegle
Pizzasnegle
Ingredienser
- 25 gram gær
- 3 dl lunken vand
- 400 gram hvedemel
- 100 gram rugmel
- 100 gram revet gulerødder(groft eller fint)
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. groft salt
Fyld til pizzasnegle
- 200 gram skinkestrimler(eller pepperoniskiver)
- 100 gram revet ost- fx. mozarella.
- 2 dl tomatsauce(tomatpassata- eller hakkede/flået tomater, som er blendet)
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. salt og peber
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet og kom salt, olie, og revne gulerødder i.
- Kom hvedemel og rugmel ved og ælt grundigt til en samlet dej, som er let fugtig.
- Kom et klæde over skålen og lad dejn hæve i 45 min.
- Rul dejen ud til ca. 25 x 25 i længde og bredde. Sørg for at der er drysset mel på bordet.
- Miks tomat med oregano, salt og peber.
- Kom tomatsauce på hele fladen, drys med skinke strimler og revet ost.
- Rul en tæt pølse af dejen og skær ca. 20 skiver .
- Sæt sneglene tæt på en bageplage med bagepapir eller kom i ildfast fad med bagepapir.
- Sæt ovnen på 175 grader varmeluft. Lad sneglene hvile, mens ovnen varmer op.
- Bag pizzasneglene i ca. 20 min. til de er gyldne og gennembagte.
Under denne tekst kan du se de snaskede pizzasnegle, som de ser ud, når de er færdige. Jeg løsner dem med en kniv og kommer nogle af dem i fryseren. Så er det, at trække dem op, som der smøres madpakker eller behovet for pizzasnegle bare dukker op. Ja, det kan jo ske. 🙂
Pizzasnegle sunde
Jeg kommer både rugmel og revne gulerødder i pizzasnegledejen. Gulerødderne giver ud over fibre og sunde sager, fugt til dejen og gør det dejlige saftige. Rugmel giver også fibre og samtidig lidt ekstra fylde og mæthed til pizzasneglene.
Pizzasnegle fyld
Jeg har efterhånden i lange tider eksperimenteret med at tilføre både mit bagværk, men også vores madretter mere og mere grøntsager. At pizzasneglene som de her bliver til snaskede pizzasnegle, på trods af at de er tilsat både rugmel og gulerødder er da en super gevinst. Du kan sagtens komme en smule mere rugmel i, men så skal du selvfølgelig skære nedsvarende ned på hvedemel samtidig. Kommer du mere fuldkorn i, er det en god idé at komme lidt god olie i pizzadejen. Så får man stadig en luftig og blød dej, selvom den er med fuldkorn.
I stedet for revne gulerødder kan du komme revet squash i dejen. Børnene brokker sig aldrig over at dejen er for grov eller at det er træls med gulerødderne. De spiser det lige så gerne. Se det glæder mit gamle moderhjerte 🙂
Kan pizzasneglene fryses
Ligesom det bedste hjemmelavede bagværk, så kan pizzasnegle sagtens fryses ned. Jeg laver gerne en dobbeltportion og hiver dem så op løbende. Jeg skærer med en kniv når de er nybagte og løsner dem. Så sætter jeg en hel plade pizzasnegle i fryseren og kommer dem i børnenes madpakke om morgenen. Så kan de samtidig agere fryse element de først par timer. Smart ikke?
0 kommentarer