Proteinboller med skyr – lækre og rigtig – rigtig nemme boller. Proteinbollerne  skal ikke hæve, da de er lavet med bagepulver og ikke med gær. For en glutenfri udgave bruges glutenfri havregryn. Og fiberhusk som de også indeholder er naturligt glutenfri.

Det gør at bollerne er klar på under tredive minutter. Ikke dårligt, vel. Du kan vælge at lave ti mindre proteinboller eller fem større. Ønsker du nogle mere flade boller kan du trykke dem let flade med håndfladen inden de bages. De  færdige boller kan fryses ned i op til tre måneder. De kan også lunes og/eller  ristes, efter de har været på frost. Så bliver de lige så gode som friskbagte igen.

De er dejlige nemme at røre sammen og jeg spiser dem både til morgenmad, som mellemåltid eller tager med i madpakken på arbejde. De duer til lidt af det hele.

Skyr indeholder typisk  dobbelt så mange proteiner som almindelig yoghurt, derfor kaldes de også proteinboller. De er derfor en anelse mere mættende end almindelige boller og er derfor et godt alternativ til andre former for rugbrød og grovbrød generelt.

Opskriften på proteinboller med skyr er lige her

Proteinboller med skyr

Proteinboller med skyr

Proteinboller med skyr

opskrift på Proteinboller med skyr - glutenfri boller
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 8 boller

Ingredienser

  • 160 gram finvalsede havregryn(glutenfri kan bruges)
  • 2 spsk. loppefrøskaller(husk)
  • 4 æg
  • 460 gram skyr(naturel eller vanilje for en sødere udgave)
  • 1 nip salt
  • 3 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

  • Rør alle ingredienser til en samlet mass.
  • Sæt med skeer ca. 6-8 boller
  • Bag i midten af ovnen på 180 grader ved alm luft. i ca 15-18 min. til gyldne

Noter

Proteinboller med skyr

Proteinboller med skyr og hørfrø

Proteinrig snack

Det har jeg flere bud på lige her:

ProteinkuglerKikærter i airfryerPeanutbutter bar

Benedictes mad på de sociale medier

Du kan finde mine opskrifter på alt fra pinterest, facebook og instagram.

Ses vi her?

Mange hilsner, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Vivi Nielsen

    Kan jeg lave disse boller i Airfry og evt. tid/ grader?
    Mvh. Vivi

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa
      Rigtig godt spørgsmål for det har jeg ikke selv prøvet, men jeg ville bestemt selv turde prøve det af. En airfryer kan jo klare det meste 😊
      Hilsen Benedicte😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest