Proteinboller med skyr – lækre og rigtig – rigtig nemme boller. Proteinbollerne skal ikke hæve, da de er lavet med bagepulver og ikke med gær.
Det gør at bollerne er klar på under tredive minutter. Ikke dårligt, vel. Du kan vælge at lave ti mindre proteinboller eller fem større. Ønsker du nogle mere flade boller kan du trykke dem let flade med håndfladen inden de bages. De færdige boller kan fryses ned i op til tre måneder. De kan også lunes og/eller ristes, efter de har været på frost. Så bliver de lige så gode som friskbagte igen.
De er dejlige nemme at røre sammen og jeg spiser dem både til morgenmad, som mellemåltid eller tager med i madpakken på arbejde. De duer til lidt af det hele.
Skyr indeholder typisk dobbelt så mange proteiner som almindelig yoghurt, derfor kaldes de også proteinboller. De er derfor en anelse mere mættende end almindelige boller og er derfor et godt alternativ til andre former for rugbrød og grovbrød generelt.
Opskriften på proteinboller med skyr er lige her
Proteinboller med skyr
Proteinboller med skyr
Ingredienser
- 160 gram finvalsede havregryn
- 1,5 spsk. loppefrøskaller
- 1 spsk. hørfrø
- 2 æg
- 175 gram skyr(naturel eller vanilje hvis en sæder ønskes)
- lidt flagesalt
- 1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienser til en samlet mass.
- Sæt med våde fingre ca. 10 boller. Form pæne med de fugtige hænder.
- Bag i midten af ovnen på 180 grader ved alm luft. i ca 15-18 min.
Noter
Proteinboller med skyr og hørfrø
Proteinrig snack
Det har jeg flere bud på lige her:
Proteinkugler, Kikærter i airfryer, Peanutbutter bar
Benedictes mad på de sociale medier
Du kan finde mine opskrifter på alt fra pinterest, facebook og instagram.
Ses vi her?
Mange hilsner, Benedicte
0 kommentarer