En lækker opskrift på quiche lorraine. En ægte klassiker fra det franske køkken, som i alt sin enkelhed består af en sprød og smørfyldt tærtedej med en cremet æggemasse med bacon eller pancetta. Den smager simpelthen fantastisk og det er her at man ikke taler om smør mængde eller andet. Den skal serveres og laves som en klassisk fransk madtærte bør.
En quiche lorraine (okay, creme fraichen er en lidt mere mager udgave, for det kan man sagtens uden at gå på kompromis med den gode smag) kan serveres med en let eller fyldig salat afhængig af om den serveres til frokost eller en let aftensmad. Den skal nok bringe lykke på spisenbordet. Tro mig.
Tærtedejen man med fordel hvile på køl for det bedste resultat, så sæt gerne tid af til det.
Quiche lorraine
quiche lorraine tærte
Ingredienser
tærtebund
- 185 g koldt smør
- 200 g hvedemel
- 1 spsk vand(til at samle dejen)
fyld
- 4 dl creme fraiche - 4- til 18 % kan gøre det, men 38 % kan også bruges
- 4 æggeblommer
- 2 æg
- 250 g bacontern eller pancetta tern
- salt, peber, muskatnød
- evt. 50 gram revet ost - gerne gruyere
Fremgangsmåde
- Smør skæres i tern og blandes med mel. Samles til sidst med en smule vand. (foodprocessor kan med fordel bruges)
- Tryk dejen jævnt ud i et tærtefad på ca. 28 cm i diameter. Prik med en gaffel. Sæt på køl i ca. 1 time
- Sæt ovn på 185 grader varmeluft
- Kom tærten ud af køleskab og forbag i ca. 20 min til meget let farve.
- Tag ud igen. Ovnen sættes ned til 170 grader ved varmeluft
- Skær bacon/pancetta I tern kom i en gryde og steg på let varme til let gyldne. Halvdelen kommer over tærtedejen. Æggeblommer, æg, creme fraiche, salt, peber og muskatnød piskes og massen kommer nu i tærtedejen. Fordel den sidste bacon/pancetta herover og evt. en smule ost.
- Bages i ca. 20 min til æggemassen er fast og gylden
Flere opskrifter
Madtærte med hytteost og grøntsager, Verdens nemmeste madtærte med gulerødder og bacon!
0 kommentarer