Madtærte med hytteost og grøntsager

Hverdagsmad til store og små

En tærte med hytteost får masser af smag, fylde og god konsistens og er samtidig vegetarisk. Jeg kan anbefale dig den, hvis du ligesom jeg er glad for hytteost og samtidig vil lave en alternativ madtærte.

I en madtærte med hytteost  som den her kommer jeg gerne spinat og spidskål i. Ganske simpelt fordi det er grøntsager jeg gerne har liggende i køleskabet. Du kan dog sagtens variere og bruge, hvad du har, blot du bruger omtrent samme mængde grøntsager. Du kan for eksempel bruge peberfrugt(i strimler), dampede gulerødder (i skiver), cherrytomater, groftrevet squash, andre kålsorter, broccoli, champignoner og så videre. Dog anbefaler jeg, at du varierer og kommer mindst to slags fyld i madtærten.

Hytteost fungerer altid godt sammen med æg – og det uanset om det er på en rugbrødsmad med skiver af æg og hytteost og måske toppet med hakket purløg eller om det er i en madtærte som den her. Blandingen holder altså.

Hytteost er endvidere et magert mejeriprodukt og kommer i udgaver i

alt fra den helt magre udgave med 0,5 procent fedt, som i den klassiske med et fedtindhold på 4,5. Personligt foretrækker jeg sidstnævnte i en madtærte som den her.

Servér måske med en god salat og gnavegrønt. Så der mad!

Tærte med hytteost

 

Tærte med hytteost

Tærte med hytteost

Madtærte med hytteost

Opskrift på en vegetarisk madtærte med hytteost.
Print opskrift Pin opskrift
50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 110 gram smør
  • 3 spsk. vand

Fyld

  • 200 gram hytteost
  • 6 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 100 gram frisk eller frost spinat
  • 110 gram revet spidskål (eller tilsvarende mængde broccoli eller anden kål)
  • 1 lille håndfuld revet ost(fx. mozarella eller cheddar)

Fremgangsmåde

  • Smuldr smør med mel og salt og saml dejen med vand. Kom i et tærtefad på ca. 30 cm. i diameter. Prik huller i dejen et par steder med en gaffel og bag i midten af ovnen på 180 grader i ca. 15 min.
  • I mellemtiden røres fyldet sammen.
  • pIsk æg luftigt og vend hytteost, salt og peber.
  • Riv spidskål fint på et rivejern. Kom frost eller frisk spinat i en gryde med lidt olie og et par spiseskefulde vand. Er det frisk spinat lader du det falde sammen og tager af varmen. Er det spinat fra frost lader du det koge, så det er optøet.
  • Tag tærten ud. Fordel grøntsager over bunden og fordel æggemassen herover. Sæt tilbage i ovnen i ca. 30 min. Tag tærten ud og fordel revet ost herover. Bag færdigt i ca. 10 min. til osten er smeltet, let gylden og æggemassen fast.

Tærter med hytteost

eller andre former for tærter

Jeg er ret begejstret for madtærter – altså sådan helt generelt for tærter. For søde madtærter, måske spækket med bær og toppet med flødeskum(?) har nu heller aldrig generet mig!  Allerhelst foretrækker jeg dog tærter fra det salte køkken. Det smager herligt. Den her er vegetarisk, men du kan sagtens tilsætte enten kød i form af for eksempel bacontern eller skiver af laks. Tærter kan varieres i det uendelige og er lige passende som del af et let aftensmåltid, som det er som en del af en buffet eller til brunchbordet.

Har du æg på lager, er det desuden rigtig velegnet som en “tøm køleskabet” ret, da de fleste slags grøntsager kan komme i en madtærte. Et løg(fintrevet), et par kartofler(fintrevet), ærter, majs eller lignende kan også komme i. Har du ikke hytteost kan du i stedet komme  creme fraiche, fløde, mælk og så videre.

Du vil måske være interesseret i nogle af de her salater. De passer godt til en god madtærte, synes jeg. 

Blomkålssalat med mandlerSprød salat med kål, Nem salat med spidskål

Tærte med hytteost

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest