Quinoasalat med krydderurter og en let citrondressing
Den her quinoasalat er så sund og smagfuld og jeg er vild med at man kan få de sundeste vitaminer i form af krydderurter og grøntsager i én salat. Jeg nyder den gerne til et stykke fisk eller kylling. Så får man masser af smag i det man indtager, men samtidig og så masser af sunde sager.
Det gode ved en quinoa salat med krydderurter er smagsgiverne, som klart er krydderurterne og dressingen. Quinoa har jo ikke så meget smag i sig selv, men har godt af at blive mikset og blandet med alverdens smage. Jeg har mikset lidt, men fidusen er egenlig at der kan varieres i både valg og omfang af krydderurter. Måske du vil have flere. Måske færre.
Opbevares den på køl i et tæt beholder kan den holde sig i op til to dage. Blot er det vigtigt at der ikke tilsættes dressing, da det blot skal gøres ved servering.
Quinoasalat med krydderurter
quinoasalat med krydderurter
Ingredienser
- 2 dl quinoa(her er det den hvide, men andre farver kan også bruges)
- 20 stk cherrytomater(halveret)
- 2 håndfulde rucola
- 1 stk. mellemstort rødløg(i små stykker)
- 1 dl. drænet tomater i olie- skåret i mindre stykker
- 1 rød peberfrugt - renset og skåret i mindre stykker
- 1 dl. finthakket basilikum
- 1 dl. finthakket dild
- 1 dl. finthakket persille(gerne bredbladet, men kruspersille fungere også)
Dressing
- 5 spsk god olie
- 1 spsk hvid eddike(gerne æble)
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- gerne lidt frisk eller tørret chili
Fremgangsmåde
- Quinoa koges efter anvisning og afkøler i et fad
- Grøntsager skylles, tørres og skæres ud og kommer i den afkølede quinoa
- Krydderurter skylles og duppes helt tørre. Klip med en saks eller finhak med en skarp kniv. Vend i salaten med soltørrede tomater
Dressing.
- Olie piskes med citronsaft og eddike. Smag til med salt og peber og måske en smule chili
Noter
Fact om quinoa
Vidste du at quinoa er lidt af en superfood At det egenlig er et frø, som samtidig er fyldt med protein og fibre og dermed er med til at styrke mæthedsfølelsen At det stammer fra Sydamerika At quinoa findes i forskellige farver og at den mørke udgave er den mest fiberrige, da den hvide er afskallet(men dog stadig er super sund) At det er vigtigt at skylle quinoa grundigt inden de koges, for at fjerne bitterstoffet (saponin), som ikke er specielt velsmagendeAndre opskrifter du kunne være interesseret i
Fristende sund quinoasalat, quinoasalat med granatæbler
Flere opskrifter og madinspiration
Kunne du tænke dig at blive inspireret til flere madretter? Til alt fra salater, som den her quinoasalat til kager, brød og meget mere? Så er du meget velkommen til at gøre som andre før dig. De har nemlig skrevet sig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra mit madunivers. Helt kvit og frit 🙂
Håber vi høres ved…
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer