Skøn rabarber kage med hvid chokolade

Opskrifter på kager

En rabarber kage med hvid chokolade, som er det bedste miks hvis du spørger mig. Lidt af et skarn er jeg nok, for jeg har aldrig prøve at mikse de to ingredienser i samme kage. Indtil nu. Men nu er jeg i gang og er temmelig overbevist om, at det ikke er sidste gang det sker. Rabarber er jo ikke den sødeste sag i verden, men det er så chokolade og de to ting sammen. Det giver en helt tilpas afstemt smag.

Siderne i rabarberkagen nærmest karamelliserer og det er guf jo.  Giv kagen et forsøg, næste gang du er i bagehumør og smid meget gerne en kommentar. Jeg ville elske at høre fra dig.

 

Rabarber kage med hvid chokolade

Rabarberkage med hvid chokolade

Den skønneste kage med rabarber og hvid chokolade. Et rigtig godt mix.
Print opskrift Pin opskrift
55 minutter
Antal: 10

Ingredienser

  • 200 gram blødt smør(eller let smeltet)
  • 180 gram sukker
  • 3 tsk. god vanillesukker
  • 2 æg
  • 175 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 gram hvid chokolade(grofthakket)
  • 2,5 dl. kærnemælk eller alm. mælk
  • 200 gram rabarber i små stykker
  • 2 spsk. perlesukker eller alm. sukker

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmeluft/200 grader almindelig ovn. Pisk sukker, vanillesukker og smør, æg til en luftig masse
  • Vend bagepulver og mel. Kom i blandingen sammen med mælk. Pisk hurtigt.
  • Vend den hakkede hvide chokolade i dejen. Fordel i en (grundig) smurt springform på ca. 30 cm. /dia.
  • Kom rabarberstykker over og drys med perlesukker eller almindelig sukker.
  • Bag i midten af ovnen i ca. 30 min. til dejen er fast og fyldet gyldent.

Rabarber kage med hvid chokolade

indeholder ikke så mange vilde ingredienser, som kræver et fyldt køleskab. Det er lige noget for mig. For når bage kage trangen kommer over mig, er det altid helt uforudset og så skal der bare bages. NU!

Rabarber har jeg i haven og fryser så løbende ned, som de er klar over sommeren. Jeg vasker og skærer dem i bidder inden de fryses ned. Så er der altid rabarber på lager. Har du ikke lige rabarber i dit bed, kan du sagtens bruge købe-rabarber og fryse dem ned. Ofte er de på tilbud hen over sensommeren. Så køb i lidt store mængder og glæd dig til en smag af sommer- også når det er blevet koldt udenfor.

Den her opskrift på rabarberkage kandiderer nu til at komme på listen over favorit -rabarberkager.  Det lyder måske godt? Men det er det ikke, når listen allerede er blevet så lang fordi rabarberkage bare er noget af det bedste man ved. Intet mindre.

Tror du mig ikke?

Så se nogle af de her andre opskrifter:

Let og luftig rabarberkageRabarber trifli med makronerLækre rabarbermuffins med den bedste frosting

Rabarber kage med hvid chokolade  Rabarber kage med hvid chokolade

Rabarber kage med hvid chokolade

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

  1. Lotte Albjerg

    Hej
    Din opskrift lyder virkelig inspirerende – men mangler den ikke æg?
    Tænker at bage den i weekenden 🙂
    mvh
    Lotte

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa

      Tak for din vågenhed. Er tilføjet😊
      God fornøjelse

      Svar
  2. Winnie Lyngdal

    Kage med prøves. Servere du den lun eller sammen med fx is?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa

      Den kan nydes lun eller kold. Spises med eller uden is, flødeskum eller creme fraiche. Alt fungerer så fint til den her kage😊
      hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest