En rabarber kage med hvid chokolade, som er det bedste miks hvis du spørger mig. Lidt af et skarn er jeg nok, for jeg har aldrig prøve at mikse de to ingredienser i samme kage. Indtil nu. Men nu er jeg i gang og er temmelig overbevist om, at det ikke er sidste gang det sker. Rabarber er jo ikke den sødeste sag i verden, men det er så chokolade og de to ting sammen. Det giver en helt tilpas afstemt smag.
Siderne i rabarberkagen nærmest karamelliserer og det er guf jo. Giv kagen et forsøg, næste gang du er i bagehumør og smid meget gerne en kommentar. Jeg ville elske at høre fra dig.
Rabarberkage med hvid chokolade
Ingredienser
- 200 gram blødt smør(eller let smeltet)
- 180 gram sukker
- 3 tsk. god vanillesukker
- 2 æg
- 175 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 gram hvid chokolade(grofthakket)
- 2,5 dl. kærnemælk eller alm. mælk
- 200 gram rabarber i små stykker
- 2 spsk. perlesukker eller alm. sukker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmeluft/200 grader almindelig ovn. Pisk sukker, vanillesukker og smør, æg til en luftig masse
- Vend bagepulver og mel. Kom i blandingen sammen med mælk. Pisk hurtigt.
- Vend den hakkede hvide chokolade i dejen. Fordel i en (grundig) smurt springform på ca. 30 cm. /dia.
- Kom rabarberstykker over og drys med perlesukker eller almindelig sukker.
- Bag i midten af ovnen i ca. 30 min. til dejen er fast og fyldet gyldent.
Rabarber kage med hvid chokolade
indeholder ikke så mange vilde ingredienser, som kræver et fyldt køleskab. Det er lige noget for mig. For når bage kage trangen kommer over mig, er det altid helt uforudset og så skal der bare bages. NU!
Rabarber har jeg i haven og fryser så løbende ned, som de er klar over sommeren. Jeg vasker og skærer dem i bidder inden de fryses ned. Så er der altid rabarber på lager. Har du ikke lige rabarber i dit bed, kan du sagtens bruge købe-rabarber og fryse dem ned. Ofte er de på tilbud hen over sensommeren. Så køb i lidt store mængder og glæd dig til en smag af sommer- også når det er blevet koldt udenfor.
Den her opskrift på rabarberkage kandiderer nu til at komme på listen over favorit -rabarberkager. Det lyder måske godt? Men det er det ikke, når listen allerede er blevet så lang fordi rabarberkage bare er noget af det bedste man ved. Intet mindre.
Tror du mig ikke?
Så se nogle af de her andre opskrifter:
Let og luftig rabarberkage, Rabarber trifli med makroner, Lækre rabarbermuffins med den bedste frosting
Hej
Din opskrift lyder virkelig inspirerende – men mangler den ikke æg?
Tænker at bage den i weekenden 🙂
mvh
Lotte
hejsa
Tak for din vågenhed. Er tilføjet😊
God fornøjelse
Kage med prøves. Servere du den lun eller sammen med fx is?
hejsa
Den kan nydes lun eller kold. Spises med eller uden is, flødeskum eller creme fraiche. Alt fungerer så fint til den her kage😊
hilsen Benedicte