Rabarbersorbet – læskende frisk og luftig rabarbersorbet.
Isen til dig som har en svaghed for to ting: is og rabarber. Det smager helt vildt godt og konsistensen er så let og lækker og smagen? Sød og frisk på én gang.
Når det er rabarbersæson er der ikke den ting der ikke skal prøves af i køkkenet. Rabarber kan det hele. Lige så overdrevet godt det smager i en stærk og krydret rabarberrelish – lige så fantastisk smager det i en portion rabarbersorbet. Frisk og sødt på samme tid. Syrligheden i rabarberne samt citronsaften i isen giver god modvægt til det søde sukkerlage.
Jeg føler mig ganske overbevist om at du vil blive lige så begejstret som jeg. Det smager så dejligt og noget anderledes end en almindelig sorbet is. Jeg siger det bare.
Rabarbersorbet
Rabarbersorbet
Ingredienser
- 1 1/2 dl. vand
- 90 gram rørsukker
- 200 gram frosne eller friske jordbær
- 1 spsk. frisk citronsaft
rabarberkompot til rabarbersorbeten
- 1500 gram rabarberstykker
- 200 gram sukker
- 80 gram rørsukker
- 2 dl. vand
- 2 tsk. vanillesukker(eller vanilllepulver)
Fremgangsmåde
- Opløs sukker i vandet ved at koge det op. Lad det køle af.
- Rabarberkompot. Skær rabarber i små stykker. Kom i en gryde og vend med de to slags sukker, vand og vanille. Sæt gryden i kog og lad simre i ca. 10 min. Køl af.
- Blend de frosne eller friske jorbær med sukkerlagen og rabarberkompotten. Kom i en ismaskine og rør til færdig eller kom i en form i fryseren og rør i isen til den fryser - gerne et par gange i timen.
Rabarbersorbet uden ismaskine
Det smarte med en rabarbersorbet er at du kan lave den med ismaskine eller uden, hvis du ikke har en sådan. Min tålmodighed rækker ikke såååå godt til ikke at have en ismaskine i huset. Jeg har det simpelthen med at glemme at røre i isen. Og det dutter altså ikke, for røres det bør der mens den fryser til. Det gøres for at undgå iskrystaller i isen.
Jeg selv har en ret gammel ismaskine stående. Den er ikke noget fancy og er heller ikke så stor, men motoren kører endnu og den hjælper mig så ganske meget.
Når min gamle ismaskine står af, ønsker jeg mig en mere professionel en af slagsen, ikke mindst så den er noget større og kan rumme mindst en liter af gangen. Hjemmelavet er noget af det bedste!
Du vil måske interesseret i nogle af disse opskrifter.
Den bedste vanilleis(med flormelis), Skildpadde is, Mango sorbet is
0 kommentarer