Fristende rabarberkage med marengs? Var det noget…?
Prøv denne her skønne kage, som består af en saftig bund med bidder af marcipan, toppet med en rabarberkompot og et tykt lag bagt marengs
Den her rabarberkage smager rigtig dejligt, holder sig frisk i et par dage og kan også fryses ned, skulle der(imod forventning) være et stykke eller to tilbage.
Jeg er vild med blandingen af fyld i den her rabarberkage. Marcipan er med til at give den saftige bund og sammen med rabarber og marengs?Jeg siger bare. 1,2, 3 sæt i gang ….
Rabarberkage med marengs
Rabarberkage med marengs
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 150 gram sukker
- 3 æg
- 1 dl. mælk
- 225 gram hvedemel
- 2 tsk natron
- 100 gram marcipan( i mindre stykker)
rabarberfyld
- 400 gram rabarberstykker
- 120 gram sukker
- 2 spsk. vand
- 2 tsk. vanillesukker
Marengslåg
- 3 stk. æggehvider
- 200 gram sukker
Fremgangsmåde
- Rabarberstykker, vand, vanillesukker og sukker kommer i en gryde og koges op. Lad simre under låg i ca. 10 min.
- Lav nu selve kagen. Pisk sukker og det bløde smør sammen. Rør æggene ved og pisk. Vend mel med natron og kom i dejen. Marcipan, skåret i mindre bidder, piskes i dejen sammen med mælk, som kommer i en smurt springform - 32 cm i diameter
- Bages i 22-25 min. på 175 grader i midten af ovnen til dejen er næsten gennembagt.
- I mellemtiden laves marengstoppen. Hvider piskes stive og piskes herefter med sukker til sej masse.
- Kom rabarbermassen over kagen og herefter den piskede marengstop. Kagen bages yderligere i ca. 15 min. på de 175 grader til gennembagt og let gylden.
Andre lækre kageopskrifter
Jordbær rabarber kage, Rabarberkage med mørdej
Benedictes mad på de sociale medier
Jeg er overordentlig glad for at du har fundet vej her til mit madunivers. Jeg håber sådan at du finder noget du har lyst til at afprøve. Og måske også opskrifter som du vil prøve af. Igen og igen.
Mine opskrifter ligger både på pinterest, Facebook og Instagram. Håber du vil mødes herinde…
Du er endvidere velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny mad – eller kageopskrift herind 🙂
Bedste hilsner,
Benedicte
0 kommentarer