Jordbær rabarber kage

Opskrifter på kager

Jordbær rabarber kage med et sprødt låg af rasp og havregryn.

En dejlig nem sommerkage med rabarber og jordbær, som smager skønt enten med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

Kagen kan laves med både frosne eller friske jordbær og rabarber. Derfor er den lige nem at lave, om det er sommer eller vinter. Kagen kan fryses ned, men smager aller bedst nybagt. Velbekomme.

 

Jordbær rabarber kage

Jordbær rabarber kage

Jordbær rabarber kage

Jordbær rabarber kage

Enkel og dejlig kageopskrift med jordbær og rabarber
Print opskrift Pin opskrift
50 min
Antal: 8 portioner

Ingredienser

  • 320 gram jordbær(friske eller frosne)
  • 300 gram rabarberstykker(friske eller frosne)
  • 160 gram sukker
  • 2,5 deciliter vand
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 deciliter vand
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 75 gram havregryn
  • 100 gram rasp
  • 120 gram smeltet smør
  • 25 gram mandelmel
  • 1 deciliter rørsukker(eller alm. hvid sukker)

Fremgangsmåde

  • Kom rabarber og jordbær i en gryde med 160 gram sukker og 2,5 deciliter vand.
  • Lad simre i ca. 5-6 min. Rør kartoffelmel med 1 dl. vand og kom i frugten. Rør til det jævner i ca. et minuts tid på over mellem varme. Smag til med vanilje.
  • Kom i tærtefad.
  • Fordel først havregryn, dernæst rasp og til sidst mandelmel i den rækkefølge på frugten. Fordel herefter 1 deciliter sukker og til sidst det smeltede smør over det hele. Bag i midten af ovnen på ca. 175 grader i ca. 30 min. til overfladen er gylden og frugterne bobler.
  • Nyd varm eller kold med alt fra vaniljeis, creme fraiche eller iskold flødeskum

Rabarberkage med sprød crumbleRabarberkage med mørdejEton mess – en skøn jordbærdessert

Jordbær rabarber kage

Benedictes mad på de sociale medier

Vild med at bage kager og vild med madlavning?

Så kan du finde mine nyester opskrifter på både pinterest, Facebook eller instagram. Det ville være en fest at mødes her!

Hilsen Benedicte 🙂

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest