Regnbuemuffins – opskrift på regnbuemuffins i farver
De lækre regnbuemuffins bager jeg i de store hvide forme, som man kan finde i de fleste supermarkeder. Men du kan selvfølgelig også bruge de mindre forme, i så fald bages de i lidt kortere tid. Jeg synes dog, at det er nemmere at få et pænt snit, hvor farverne er fint fordelt, hvis du bager en regnbuemuffin i en stor form. Fyld dem 3/4 del op. På den måde får du en høj muffin. Allerbedst smager de på dagen de bages. Men de kan også fryses ned og tages op som de skal spises.
Hvilke farver fungerer bedst til opskriften på muffins?
Alle slags farver, blot du gerne bruger tre slags, som er forskellige i farven. På den måde er kontrasten mellem farven større. Du kan bruge helt almindelige farver fra supermarkedet, men personligt foretrækker jeg konditorfarver som jeg køber på nettet. Det er min erfaring, at de farver mere kraftigt. Husk også at farverne har det med at blive lidt mindre stærke ved bagning og beregn derfor en smule mere end det ser ud til, når dejen røres.
Regnbuemuffins
Regnbuemuffins
Ingredienser
- 180 gram blødt smør
- 170 gram sukker
- 2 æg
- 180 gram hvedemel
- 3 tsk. vanillesukker
- 1 tsk. natron
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 stk. citron(skal Og saften heraf)
- frugtfarve
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader alm. over og undervarme. Pisk æg, sukker luftigt. Kom blødt smør i og pisk med.
- Vend mel med bagepulver, natron og vanille. Pisk i blandingen med citronsaft og skal. Fordel i tre skåle og kom hhv. grøn, rød og gul (eller andre klare og forskellige farver) ved og fordel nu ca. 2 spiseskefulde dej pr muffins.
- Bag i midten af ovnen på 180 grader ved alm. over og undervarme i ca. 12 min til let faste i midten.
Glasur
- Du kan nu røre en glasur af flormelis og lidt vand og komme lidt frugtfarve i. Kom på den afkølede regnbuemuffins og top gerne med en regbueslik for en ekstra fin udgave.
Tryk på linket lige herunder, hvis du vil se, hvordan en dampende varm og nybagt regnbuemuffins ser ud.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:
Amerikanske vanillemuffins, Lækre citronmuffins med birkes
Du har glemt og skrive hvor lang tid de skal have i ovnen.
hejsa,
Og det er straks gjort. Ca. 12 minutter plus/minus afhængig af ovn 😊