Amerikanske vanillemuffins – skønne, søde og luftige muffins med en mild smag af vanille.
Jeg synes de bliver helt tilpas i konsistensen. Ikke det mindste tørre og bare lækre luftige. Sådan synes jeg muffins bør smage. Du ved, når man får en ustyrlig trang til at diske op med muffins. Og det gør man jo en gang imellem. Gør man ikke?
Svampede muffins
og minder fra en USA tid…
Sagen er den, at jeg for tyve år siden(Say what!! tyve år. Hvad sker der for tiden?!) boede et halv år i byen Poughkeepsie i staten New York. Det var det fedeste. Så lærerigt og udviklende for en ganske ung pige, som jeg var dengang.
Dagligt, på vej til mit praktisksted(bosted for udviklingshæmmede) kom jeg forbi en Dunkin Donuts restaurant (kaffe/kage kæde i USA). Jeg faldt temmelig hårdt for deres muffins, som jeg spiste (alt for) mange af! To af slagsen. Blåbær og vanillemuffins. Kan ikke vælge! Og siden da har jeg om natten drømt om de vanillemuffins. Helt tilpas luftige og bare … mums.
De her amerikanske muffins som jeg i dag har opskriften på blev lige som jeg gerne ville have dem. Prøv selv. Jeg tror du bliver overbevist.
Amerikanske vanillemuffins
Amerikanske vanillemuffins
Ingredienser
- 4,8 dl. hvedemel
- 2 1/2 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 4 stk. æg
- 3,6 dl. sukker(gerne kagesukker, som er ekstra finkværnet)
- 120 gram smør (blødt)
- 2 tsk god vanillesukker
- 2,4 dl. mælk
- 3 spsk. olie
frosting
- 150 gram flormelis
- 200 gram flødeost naturel
- 150 gram blødt smør
- 1 tsk. vanillesukker
- 1 stk. øko citron(skallen heraf)
Fremgangsmåde
- Vend mel med bagepulver og salt.
- Pisk æg luftigt med sukker- begge slags. Rør det bløde smør i sammen med mel og mælk. Olie røres i når dejen er pisket sammen.
- Fordel i 15 muffinsforme(hvis de lidt større hvide muffins form. Flere hvis det er de mindre)
- Sæt i en forvarmet ovn på 180 grader (varmeluft) i ca. 25 min. Når kagerne er luftige og gyldne kan du stikke en kødnål forsigtigt i midten af en muffin for at se om der hænger dej ved. Gør der det skal de have et par minutter mere.
Frosting
- Pisk smør, flormelis, flødeost, vanille og skallen af citronskal. Kom i en tylle eller en dybfrostpose(med ganske lille hul) og fordel på de afkølede kager.
- De nybagte muffins kan komme i fryseren med frosting på toppen. Her holder de sig friskest. TAg dem ud en ti minutter før de skal nydes. Så bør de være spiseklar. Køleskabet kan ikke anbefales, da det udtørrer dem ganske hurtigt.
Bagesukker
Jeg bruger bagesukker i opskriften på de amerikanske muffins. Simpelthen fordi jeg synes det giver det bedste resultat. Bagesukker er ekstra finkornet og er med til at gøre dem mere luftige. Bagesukker kan købes i de fleste velassorteret supermarkeder og er fra Dansukker. Om man eventuelt kan kværne sit almindelige sukker selv, ved jeg ikke. Men det er forsøget værd og jeg vil personligt prøve det næste gang.
Andre opskrifter du måske ville være interesseret i:
Sunde bananmuffins sødet med honning Amerikanske pandekager med blåbær, saftig gulerodskage
Tak fordi du læser med. Det gør mig super glad. Du må da meget gerne sende stjerner afsted efter opskriften, når den er afprøvet. På den måde kan andre se at den er afprøvet og (formoder jeg!) godkendt 🙂
Høres vi ved?
Kh, Benedicte
Hej,
Er det 180 grader varmluft eller almindelig ovn? 🙂
hejsa
Varmeluft(er tilføjet, men kommer sig heldigvis ikke så nøje)
Hilsen Benedicte😊
Hej Benedicte.
Min datter på 9 og jeg har lige hældt din dej i forme. Og det det lille kvikke barn siger så: “Vi har ikke puttet vanille i”. Det er jo vanillemuffins. Mangler det måske i opskriften, som vi så troligt fulgte, eller er det meningen, at det kun skal være i frostingen?
Men vi glæder os til at smage om lidt, for det er for sent at gøre om😊
Hej
Og jo hun er skam kvik. For to teskeer er tilføjet, men med vanilje i frostingen, så går det.
Håber at det blev en succes 👍🏻🥳
Bedste hilsner Benedicte