Rødbede i airfryer er for dig der er vild med den røde rod, som er så sprængfyldt med sunde vitaminer og jern, at det da skal udnyttes at den kan tilberedes på så mange andre måder end kogt, bagt eller rå.
For en rødbede kan såmænd også tilberedes i en airfryer og det er jeg sådan lidt vild med, da jeg holder meget af rødbede og dens egenskaber som at bidrage med K og B vitaminer. I princippet kan du tilføje de smage du synes og du kan også tilberede ekstra olie, hvis du synes. Men den her opskrift fungerer synes jeg og det er bare at sætte i gang, ikke?
Rødbede i airfryer
Ingredienser
- 400 gram rødbeder
- 4 spsk god olie
- 1 nip flagesalt
- 4 tsk. løgpulver
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 1 nip chili eller cayennepeber(kan undlades)
Fremgangsmåde
- Skræl rødbeder og skyl, så der ikke er jord ved.
- Skær i skover på ca. 0,5 cm. Kom i en skål og Vend olie i. Tilsæt nu krydderier, så det fordeles over det hele.
- Kom i en airfryer på 180 grader i ca. 10 min. Vend herefter rundt og tilbered yderligere i 5-12 minutter til de er gennembagte, men stadig har bid. Hold øje undervejs, da airfryere varmer forskelligt og måske ønsker dem tilberedt med mere bid.
Opskrifter på mad i airfryer
Aubergine i airfryer, Falafler i airfryer
Der findes jo næsten ikke der der ikke kan tilberedes i en airfryer! Inklusive rødbeder forståes. Da rødbeder er kaloriefattige og ikke indeholder stor mængde af naturligt fedtstoffer, så kan man med fordel anrette og servere en god dip til de tilberedte rodfrugter, det kunne fx. være den her Chilimayo dip. Det passer perfekt sammen.
Holder du derimod igen med kalorierne, så kan de selvfølgelig nydes lige som de er. Men tilberedes hverken for kort tid eller for langt tid, ja de skal de røde skiver af rødbeder ikke. Hold øje undervejs 🙂
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer