Ristede kikærter i ovn. Sådan nogle helt tilpas sprøde og lækre kikærter, som smager skønt som en sund lille snack eller som ristede kikærter i salaten. Sørg for at have en dåse kikærter på lager, resten af ingredienserne har du måske allerede på lager?
Fidusen med de sprøde kikærter er at du skyller og tørrer dem grundigt. Herefter er det den rene leg at lave.
Ristede kikærter i ovn
Ristede kikærter i ovn
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1,5 spsk. god olie
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. tørret hvidløgspulver
- 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
- Skyl kikærterne og dup dem helt tørre i flere stykker køkkenrulle.
- Sæt ovnen på 180 gradet. Kom dem i en pose og kom olie, sidskommen, hvidløgspulver og salt ved. Vend det hele rundt og fordel indholdet på en bageplade med med bagepapir.
- Kom bagepladen i midten af ovnen i ca. 30 min. Vend halvvejs og rist dem til de er gyldne.
Ristede kikærter og holdbarhed
Hvor længe holder de færdige ovnristede kikærter? Jeg tænker ikke det bliver aktuelt, for tro mig, sådan nogle ristede kikærter har det med at forsvinde. Sådan stille og roligt bliver bradepanden tømt. Skulle der alligevel være rester kan de snildt holde sig i et glas med låg i op til en uge. Allerbedst er de dog når de er ganske friske.
Herhjemme er både børn og voksne ret begejstrede for de salte kikærter. De kan snildt nydes i stedet for salte chips eller komme i madpakken.
Lignende opskrifter(lige til at toppe på salaten):
ristede græskarkerner(fra Hokkaido eller almindelig græskar)
Kikaerter_ristede. Så lækre og så super nemme.
0 kommentarer