Rub til kylling – krydderimix til kyllingebryst

Hverdagsmad til store og små

Rub til kylling –  sådan laver du en skøn rub til kylling.

Rør de her få og enkle krydderier sammen og gnid det ind til kyllingekødet. Jo længere tid i forvejen desto bedre. På den måde kan kødet når at udvikle mest mulig smag. Er du i tidsbekneb kan du vælge at marinere og stege kødet med det samme.

Du ender stadig med et stykke kød så mørt og smagfuldt, hvis du følger opskriften. Jeg vikler gerne et stykke  bacon om kødet for ekstra smag. Men det er ikke  strengt nødvendigt, hvis du foretrækker det uden.

Rub til kylling

Rub til kylling

Rub til kylling

Rub til kylling

Sukker, særligt brun farin er meget velegnet i madlavningen. Ikke blot i det søde køkken, men lige så meget i det salte køkken. Brun farin karamelliserer kødet en anelse og giver en modvægt til det salte og røget i fx. paprika. Hvidløgspulver og løgpulver er krydderiposer jeg efterhånden altid har på lager. Det er velegnet i kolde dressinger, Saucer og i en rub til kylling som den her og kan købes i de fleste velassorteret supermarkeder.

Rub til kylling

Rub til kylling

Opskrift på den bedste rub med bbq og spicy krydderier.
Print opskrift Pin opskrift
30 min
Antal: 4 stk. kyllingebryst

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 8-12 skiver bacon(kan undlades)
  • 4 spsk. brun farin
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. løgpulver
  • 0,5 tsk. groft salt
  • frisk kværnet peber

Fremgangsmåde

  • rør alle ingredienser pånær bacon og kylling sammen. Gnid hvert kyllingestykke grundigt ind i kødet og tilbered med det samme eller lad det marinere i op til 24 timer på køl.
  • (Vikl eventuelt bacon omkring- frivilligt) Steg kødet på 180 grader i et ildfast fad i ca. 20 min. afhængig af størrelse til det er gennemstegt og kødsaften er klar. Servér.

Kyllingefilet i ovn

Andre opskrifter med kylling:

Kylling er ubetinget på plads nummer et herhjemme, når det drejer sig om vores  foretrukne stykke kød. Det kan tilberedes på så mange måder. Og smagen er som udgangspunkt  altid godt. Men marineres eller serveres kødet med en spicy sauce eller barbecue rub som den her? Ja, så bliver kødet endnu bedre og mere mørt. Det klæder det magre stykke kød med noget smag i form af  marinade eller sauce.

Mexikansk kylling i stegeso,

____

Indisk kylling vindaloo,

____

Kylling i fad med flødekartofler

____

Tak fordi du læser med. Det er skønt at have dig på besøg herinde. Er du interesseret i mine nyeste opskrifter? Så kan du skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Du kan også se mere på de sociale medier, som instagram, pinterest og Facebook,  hvor jeg også løbende opdaterer med nye opskrifter.

Vi høres måske ved igen?

kh, Benedicte🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest