Mexikansk kylling i stegeso

Hverdagsmad til store og små

Mør Mexikansk kylling i stegeso – ren simremad, som passer sig selv i ovnen, mens du laver noget andet. Fidusen bag den her mexikanske kylling, er både krydderierne, stegetiden og så det specielle at alle ingredienser kommes i gryden, bla. ris, boullion og søde kartofler.

Når herlighederne får lov til at ligge og hygge sig i dejlig lang tid, udvikles smagen og resulatet  er så dejligt. Spidskommen, paprika og chili er hovedingredienserne bag den gode og krydrede smag. En smag du kan variere som du har lyst til. Er du til stærk og krydret mad, tilsættes mere chili, er du ikke lader du være. Koriander, friske koriander topper retten af, men da jeg ved, at ikke alle er lige pjattede med den grønne krydderurt, kan du selvfølgelig undlade. Jeg elsker det!

 

Mexikansk kylling i stegeso

Herhjemme i huset med to (snart teenagere) i huset er der visse  madvarer der hitter mere end andre. Majspandekager og revet cheddarost, for bare at nævne to. Derfor serverer jeg gerne den mexikanske kylling med revet ost og de her tortillas. På den måde kan de få lov at fylde hver deres tortilla som de synes. Jeg, derimod synes at retten smager så dejligt i sig selv, om risene giver fylde til maden.

Mexikansk kylling i stegeso

Mexikansk kylling i stegeso

en opskrift på Mexikansk kylling i stegeso - mør hel kylling med frøntsager, søde kartofler og ris. nyd fx. i en tortilla med cheddar, creme fraiche og frisk chili.
Print opskrift Pin opskrift
3 timer 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 stk. løg (grofthakket)
  • 5 fed hvidløg (fintrevet)
  • 1 stk. mellemstor sød kartoffel( skrællet i grove tern)
  • 1 dl. røde ris(alm. eller sorte kan også bruges)
  • 4 stk. gulerødder(alm. af størrelse) i mindre stykker
  • 5 dl. vand
  • 2 stk. boullion (opløses i de 5 dl. vand)
  • 2 spsk. paprika
  • 4 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. chilipulver
  • 4 spsk. smør eller hvidløgssmør
  • 1 bundt friske koriander(kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Tilbered grøntsager.
  • Læg grøntsager og ris i holderen og kom kyllingen over. Bred den ud ved at give det et et tryk.
  • Opløs boullion i kogende vand og kom over blandingen. Der skal ca. være dobbelt så meget væske som fyld, så risene har noget at koge i. Krydr kylling godt med paprika, spidskommen og chili. Kom smør klatter herover og sæt i ovnen på 120 grader. Steg i et par timer og skru herefter op til 200 - 220 grader og steg færdig til grøntsagerne er møre, risene færdige og kødet dejligt mør.
  • Servér indholdet enten i en tortilla og drys med ekstra chili, koriander og revet cheddar eller nyd blot fyldet i "gryden" med et sgodt stykke brød til.

Jeg er blevet mere og mere begejstret for “alt i en ret”. Retter som passer sig selv i ovnen. Det er faktisk lidt optur for mig, at fornemme hvordan duften spreder sig, mens jeg ikke rører en finger og blot glæder mig til at sætte mig om bordet med familien!

Konceptet holder dæleme. Om det er en iskold vinterdag, hvor vi har brug for noget skoldhed og godt krydret mad, eller en sommerdag, hvor man bare har lyst til at lave noget andet end at stå i køkkenet indenfor, men stadig vil have dejlig mad.

Mexikansk kylling i stegeso

Du vil måske være interesseret i: 

Kylling, serveret på alle mulige måder er noget af det bedste vi ved herhjemme. Om det er hel kylling, som hjemmelavet kyllingenuggets eller kyllingebryst i en spicy krydret thairet? Det er helt lige meget. Bare kylling, Mørt, sund og lækkert.

Du er velkommen til at søge på ordet kylling i søgefeltet eller kigge på en af de her opskrifter med kylling:

Mør kylling med æblejuice i stegesoKyllinge sticks med teriyaki saucePenang karry med kylling(panang curry), Vores yndlings kyllingenuggets (til ovn og pande)

Tak fordi du læste med. 

Vi høres ved!

Kh, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest