Vindaloo opskrift med kylling – en skøn krydret indisk klassiker.
Vild med indisk? Så er du ikke alene. Herhjemme elsker vi det alle sammen. Fra den fem årige til den noget mere end fem årige! De krydret retter, smager himmelsk både vinter og vår og er slet ikke så svære at lave. Få, men klassiske indiske krydderier er alt hvad det tager og så anbefaler jeg dig en god portion tid. Ikke aktiv arbejdstid, men vær´ gerne en time eller to på forkant. På den måde er der tid til at kødet, i det her tilfælde kylling, kan ligge og tage smag i marinaden. Det gør hele forskellen.
Kylling vindaoo er har en hovedingrediens der hedder eddike og selvom det lyder underligt er det ikke en sur eller bitter ret. Den er helt tilpas krydret og smager herligt og helt anderledes end de dejlige klassikere som butter chicken eller tikka chicken masala, som også er super dejlige. Den her opskrift på vindaloo med kylling indeholder ikke yoghurt, som mange indiske retter gør. Det er det der gør hele forskellen.
Vindaloo sauce
Den underskønne sauce i en vindaloo må man ikke efterlades på tallerkenen, derfor er det oplagt at servere en portion ris til. Men det indiske naanbrød er også meget velegnet. Så får man de sidste dyrebare dråber med.
Måske ingredienslisten ser lidt lang ud og måske har du ikke enkelte sager på lager i køkkenskabet? I så fald anbefaler jeg dig, at du skaffer dem og venter med at lave den her vindaloo opskrift til du har. På den måde går du ikke på kompromis med smagen af retten og burde ende med en autentisk resultat. Har du endvidere ingredienserne på listen er det endvidere så meget lettere næste gang der laves indisk inspireret mad.
Der er både ingefær og gurkemeje i opskriften og når jeg laver den her vindaloo med kylling bruger jeg som udgangspunkt både frisk gurkemeje og ingefær, men jeg tænker sagtens, at de tørrede krydderier fungerer, omend der er mere smag i de friske udgaver, så givetvis skal du smage retten lidt til, så du justerer i smagen.
Vindaloo opskrift
Kylling vindaloo
Ingredienser
- 500 stk. kyllingebryst ( i små tern)
- 1 stk. peberfrugt(i strimler)
- 1 stk. løg(finthakket)
- 1 spsk.(med top) tomatpasta
- ca. 1-2 dl. vand
marinade
- 8 spsk. hvid eddike
- 6 fed hvidløg(revet)
- 1 spsk. paprika
- 1-2 spsk. tørret chili
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- 2 tsk. tørret koriander
- 1 spsk. revet frisk gurkemeje
- 1 spsk. sennepspulver
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt kanel
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienser sammen til marinaden. Skær kyllingen i små tern og kom i marinaden. Lad det nu trække i alt fra 1 timer til 24 timer på køl.
- Varm olie i en gryde, gerne en wok eller lignende. På mellemvarme vendes løg og peberfrugt i ca. 5 min. til det er gennemsigtigt, men ikke har taget farve.
- Kom indholdet fra skålen med marinade i gryden. Læg låg på og lad simre i ca. fem min.
- Kom tomatpasta og vand ved og lad simre i ca. 20 min. til sovsen tykner. Tilsæt evt. en smule vand, så retten ikke tørrer ud.
- Krydr med salt og peber.
- Servér den dampende varme vindaloo med ris og evt. en drys af koriander.
Du vil måske være interesseret i de her indisk inspireret retter:
Indiske kartofler i kokosmælk, Butter chicken opskrift- nem opskrift på den indiske klassiker, Indisk-inspireret spidskålssalat
Tak fordi du læser med. Det glæder mig rigtig meget. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar eller sende stjerner efter retten herinde på bloggen, når den er afprøvet. På den måde kan andre se at den er afprøvet…
Kh, Benedicte
0 kommentarer