En rygeostcreme til laks er alletiders til en lille snack som forret eller en del af en buffet.
Cremen er dejlig nem at røre sammen og smager skønt på et stykke ristet brød, som dip til en grissini eller smurt på et stykke knækbrød. En tallerken med friske salatblade og toppet med små kugler af rygeostcreme er lækkert, dekorativt og nemt.
Jeg selv, serverer den gerne som en snack til dronningens nytårstale. Det er næsten blevet tradition. Så rører jeg cremen sammen om formiddagen og gør den klar til at smøre på små stykker sprøde brød og topper med små skiver varmrøget laks lige inden klokken slår 18. Så er det nemt, festligt og frisk.
Rygeostcreme til laks
Rygeostcreme til laks
Ingredienser
- 4 spsk.(med top) rygeost
- 3 spsk. creme fraiche(gerne 18 %)
- 2 spsk. flødeost med hvidløgsmag. Krydderurter eller løgsmag kan også bruges)
- salt og peber
- en halv citron eller lime(saften heraf)
Fremgangsmåde
- Rør rygeost med creme faiche og flødeost. Smag til med salt, peber og citron saft.
- Den her rygeost smager dejligt servereret sammen med et godt stykke varmrøget laks, røget laks eller ovnstegt laks.
- Den er lige så velegnet som smørelse på et stykke ristet rug- eller franskbrød toppet med et stykke varmrøget laks.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her øvrige opskrifter med laks.
Lakser altid godt som en del af en god forret. Her er nogle af mine personlige favoritter, som jeg laver igen og igen. En ekstra fordel er at de fleste børn kan lide laks – i hvertfald mine fire unger. Så får de mad med den fede og sunde fisk og vi kommer nemmere op på den anbefalede mængde fisk, som vi alle bør få. Det er helt præcist 350 gram, hvoraf de 200 gram bør være fisk, hvilket indbefatter laks.
Skønne laksebidder med flødeost og røget laks,
Laksemousse af varmerøget laks
Tak fordi at du læser med.
Kh, Benedicte🤍
0 kommentarer