Rygeostecreme med krydderurter

Alt det andet

Rygeostecreme med krydderurter – en cremet og lækker dip af rygeost.

Rygeost er fremragende i en dip som den her. Det tilføjer den røgede smag, som gør den anderledes fra almindelige dips og dressinger.

Jeg synes det er helt perfekt til at komme på et stykke ristet brød, under et stykke varmrøget laks. Smagen komplimenterer hinanden virkelig godt. Smagen af rygeost er mild i denne her udgave af rygeostcreme med krydderurter, men du kan sagtens tilføje mere, hvis du er glad for den røgede smag.

Jeg serverer  den her for børn og da jeg fonemmer at ikke alle børn er lige begrænsede for for høje mængder af den røgede ost begrænser jeg altså mængden.

Det har netop været nytår og som vanen tro, skal nytårsaften være spækket med fest, godt selvskab og ikke mindst god mad. Når dronningen kommer på TV klokken atten, starter aftenens lækre mad. I år blev det ristet brød med rygeostecreme og varmrøget laks.

Jeg ristede tynde skiver af flütes til de var godt sprøde. Da de var afkølet fik de en generøst mængde rygeostecreme inden stykker af varmrøget laks kom på toppen. Det smager mageløst godt, er nemt at lave og er noget børn og voksne gerne spiser herhjemme.

Jeg vil tro at cremen er særdeles velegnet til et sommermåltid med nye kartofler, fiskefrikadeller og et enkel sommersalat. Det glæder jeg mig til at prøve af til sommer 🙂

Velbekomme!

Rygeostecreme med krydderurter

Rygeostecreme med krydderurter

En opskrift på en cremet og rygeostecreme med krydderurter. Den er velegnet til alt fra en dip til ovnbagte grøntsager og pommes frites, til varmerøget laks.
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4

Ingredienser

  • 3 spsk. rygeost(uden kommen)
  • 2 spsk. creme fraiche(gerne 18 eller 38 %, men en mere mager kan bruges)
  • 1 god håndfuld finthakkede krydderurter.(ev. purløg, dild, estragon. Der kan mikses eller blot bruges en. )
  • salt og peber
  • 0,5 stk. citron(saften heraf)

Fremgangsmåde

  • Rør rygeost med creme fraiche. Skyl krydderurter og tør grundigt. Vend med dressingen. Smag til med salt, peber og lime eller citronsaft.

Dip med rygeost og krydderurter

Tip.

Rygeost ( også kaldet røgetost) kommer i to former. Med eller uden kommen. Personligt er kommen et af de få spiselige sager i verden jeg ikke forstå. Kan virkelig slet ikke lide smagen af det! Om den fungerer med kommen  i en rygeostecreme som den her kan jeg derfor ikke svare på. Måske? Måske ikke?

Du vil måske være interesseret i:

Cremet fetadipSkøn chilimayo dipDip af butterbeans

Rygeostecreme med krydderurter

Creme fraiche og rygeost røres sammen og vend med de finthakkede krydderurter inden den smages til med citron eller limesaft. En opskrift på rygeostecreme, som passer til alt fra varmrøget laks til dip til friskefrikadeller.

Rygeostecreme med krydderurter

Vær gavmild med den friskhakkede krydderurter. Det gør hele forskellen. Du kan mikse med krydderurterne eller blot bruge en slags som jeg gør her med purløg.

 

Tak fordi du læser med. Du er velkommen til at gøre ligesom mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Bare roligt. Jeg spammer ikke 🙂

Kh, Benedicte

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest