Saftig sandkage

Saftig sandkage giver jeg dig her opskriften på. For jeg elsker sandkage. Som i mega meget.

Der er revet citronskal i  sandkagen og det giver bare en vild lækker smag til den søde kage, som jeg i øvrigt har skåret lidt ned på sukkermængden i. Jo vist, er den ingelunde sukkerfri, men mængden er begrænset i forhold til de klassiske opskrifter. 

En saftig sandkage skal være…saftig(selvfølgelig!), nem at lave og være fint sammenhængende, så man kan skære både tynde og tykke skiver af den. En sandkage kan serveres lige som den er eller toppes med en klassisk glasur af flormelis. Prøv min opskrift på sandkage…. den er det værd 🙂

En sandkage kan også ved hjælp af lidt kakaopulver omdannes til den skønne marmorkage. Og det er så også, måske i særlig grad smagen af barndom for mig. Det bagte min mor ofte til min søster og jeg.

Hvis du vil omdanne en lækker saftig sandkage til en marmorkage, tager du blot 1/3 del af dejen fra og kommer ca. 4 spsk., kakaopulver i. Så kommer du først den lyde sandkagedej i en form og kommer chokoladedejen over og tegner et let mønster med en ske. Bag på samme måde, som du ville bage en sandkage. Voila! Så er der en ny slags kage.

Sandkage er godt og  lækkert og du får en saftig sandkage, som ikke bliver tør, men dejlig svampet indeni. Den kan forøvrigt holde sig, frisk i flere dage, hvis du ikke får den frosset ned. Det kan den i øvrigt også. Altså fryses!

Sandkage er en af de klassiske gamle skærekage, som måske har været gået lidt i glemmebogen. Ihvertfald for mig. Og det er jo i grunden en skam, for mange af de mange klassiske skærekager smager jo super godt!

Se mit bud på en saftig sandkage her:

saftig sandkage

Saftig sandkage

saftig sandkage

Ingredienser

  • 250 gram blødt smør
  • 170 gram sukker
  • 4 stk æg
  • 1 stk. citron(skallen)
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 garder/180 grader varmeluft.

    Pisk blødt smør(eller let smeltet) med sukker.

  2. Pisk massen med æg. Pisk grundigt til en luftig masse. Riv skallen af en citron i.

  3. Vend bagepulver med hvedemel og rør i dejen.

  4. Kom dejen i en brødform- enten smurt med smør eller beklædt med bagepulver.

  5. Sæt i i ovnen i ca. 50 min. Kagen er klar, når du kan stille en strikkepind eller kødnål i og der ikke hænger dej ved.

  6. Lad den afkøle let, før du skærer skiver af den.

saftig sandkage

Flere kageopskrifter:

Denne her fordi du faktisk kan bage ret så lækre kager uden æg(hvis du er løbet tør)

lækker chokoladekage uden æg

Eller den her:

Fordi det altid er sæson for rabarber(ihvertfald hos mig)

Skøn og nem rabarberkage

Kageglade hilsner fra,

Benedicte 

Pssst!

Vidste du at du også kan finde mine opskrifter på pinterest og gemme dem på din digitale opslagstavle. Så kan du altid se dem alle….https://www.pinterest.dk/homefeed/

Follow:

3 Comments

  1. Ebba
    3. oktober 2019 / 18:52

    Hej
    Jeg bager tit sandkage efter min farmors gamle opskrift, men den bliver desværre tit “ubagt” i toppen, selv om den får 1 time og 20 minutter og den er gennembagt i bunden. Der hænger ikke noget ved strikkepindene, når jeg prikker i kagen.
    Hvad gør jeg.??
    Mvh. Ebba

    • Benedicte
      Forfatter
      3. oktober 2019 / 21:55

      Hejsa,
      Hmmm, jeg tænker at den kan mangle bagepulver/natron, eller melmængden er for høj? Alternativ kan din ovn drille? Jeg tænker du kan prøve nogle andre opskrifter på sandkage end den “gamle” for at se om det bliver bedre. Måske er det jo så din ovn. Håber det lykkedes.
      Sandkage er jo noget af det bedste!
      Hilsen Benedicte

      • Ebba
        3. oktober 2019 / 22:05

        Den må jeg prøve så.
        For jeg kommer ikke bagepulver i min
        Tak for rådet.
        Mvh. Ebba

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.