Saftig squashkage med mandler

Opskrifter på kager

En saftig squashkage med mandler har jeg ikke delt opskriften på før nu. Nuvel, opskrifter på lækre squashkager ligger der herinde. Det hører sig til i mit kageunivers. Men med mandler. Det har jeg ikke prøvet før nu.

For kager med revet squash eller gulerødder er og bliver noget af det bedste vi bager herhjemme. Det er de kager der holder sig saftige og lækre ganske længe. Det vil sige, det sker sjældent at de når at ligge længe. Det sker bare så ganske naturligt af sig selv. Haps haps. Væk er kagen!

De hakkede mandler giver et godt bid til kagen, så er du ellevild med mandler i både mad-  og kagebagningen. Så tror jeg du vil synes aldeles godt om den her. Mandlerne kan du købe hakkede eller du kan hakke dem selv, eller lige køre dem rundt i foodprocessoren eller minihakkeren. Det er nemt.

En lækker og saftig squashkage med mandler er saftig nok i sig selv, men giver du gas, bør du unde dig selv at røre en klassisk forsting med flødeost, smør og flormelis. Det smager jo overdrevent godt. Hvis frostingen er  fordelt over kagen bør den opbevares på køl, så frostingen bliver hvor den skal. På kagen.

saftige squashkage med mandler

 

Saftig squashkage med mandler

Squashkage med mandler

Svampet og lækker squashkage med stykker af mandler.
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 16 stykker

Ingredienser

  • 400 gram revet squash
  • 180 gram brun farin
  • 3 æg
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 100 gram olie(f.eks. smagsneutral raps eller majsolie)
  • 100 gram finthakket mandler

Fremgangsmåde

  • Riv squash fint.
  • Pisk æg, farin, salt, vanillesukker uftigt.
  • Vend mel med natron og bagpulver. Kom i dejen med olien.
  • Kom de finthakkede mandler og squash i dejen og vend rundt. Kom i en springform på ca. 30 cm.
  • Bag i midten af ovnen i 50 min. på ca. 185 grader varmeluf.

Frosting

  • En klassisk frosting kan røres op af 150 gram blødt smør, 200 gram flormelis, 100 gram flødeost, skal af 1/2 citron. Rør sammen og smør på den afkølede kage.

squash

Courgette, squash, Zucchini. Den lækre grønne sag har mange navne og kommer i flere farver. Den grønne er så langt den mest hyppige.

Jeg er vild med squash. Den skønne sag, er egentlig et bær. Den er spækket med væde, som er med til at gøre den genial i kager, da det giver en saftig kage. Sund er den også- ekstra bonus, ikke?

Herhjemme har jeg endu ikke haft held med at overtale de mindste i familien om, at den er en gudespise. Men det er den og jeg håber jeg inden længe kan overbevise dem. I kager…? Der spises den med største appetit.

Jeg har ikke prøvet at dyrke squash selv. Har du? Jeg har ofte oplevet, at folk der hjemmedyrker dem, til gengæld får rigtig mange squash. Ofte meget mere end de kan nå at spise. Så noget siger mig, at den er taknemmelig og nem at dyrke. Det er helt bestemt noget jeg går efter at prøve. Squash kan man altid bruge.

Madopskrifter med squash

Her har jeg samlet nogle af mine bedste opskrifter med squash:

krebinetter(eller karbonader) med revet squash

æggemuffins med squash

Bedste madhilsner, B

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Ulla

    Hvornår vender du squash i dejen?
    Synes ikke jeg kan finde det i opskriften

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa, sammen med mandler. Er tilføjet.
      Hilsen Benedicte 😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest