Hurtigt og nemt franskbrød

Opskrifter på brød

Hurtigt franskbrød – dejligt nemt, da det blot hæver en gang. Resultatet er en luftigt og lyst franskbrød

Hvordan skal det spises? Gerne med et gavmildt lag smør, en skive mild ost eller marmelade. Jeg er på! Total hygge. Og måske lidt smagen af barndom? I hvertfal for mig! Duften af min mors hjemmebag som barn i 80 og 90 ¨erne. Forventningens glæde over at skulle sætte tænderne i en skive hjemmebagt brød.

Heldigvis ska man ikke vente så længe på at nyde en skive af den her opskrift på hurtigt franskbrød. Det er nemlig klart på under en time fra start til slut. Og resultatet? Et fugtigt og let franskbrød. Skulle der ske det helt utænkelige at der er rester til overs smager det forrygende som toastbrød. Skær i skiver og rist gyldent eller gør som mine teenagedrenge gør. Kom skiver af skinke og cheddarost imellem og rist til skiverne er gyldne og osten smeltet….

Hurtigt franskbrød

Vild med hjemmebag? 

Se bare nogle af mine gode opskrifter lige her. For der er intet. Som i intet der slår duften af et hjemmebagt franskbrød og boller. Velduftende og saftige, som bare venter på at blive skåret i skiver og serveret med  marmelade, ost, smør. Uhmmm….

Saftige brød med rugkernerSaftige boller med kærnemælk – koldhævedeKoldhævede Solsikkeboller

 

Hurtigt franskbrød

Hurtigt franskbrød

Hurtigt og nemt franskbrød

opskrift på en Hurtigt og nemt franskbrød - luftigt og lækkert, som en klassisk toastbrød
Print opskrift Pin opskrift
2 timer
Antal: 12

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 3 dl. mælk
  • 20 gram smør
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • ca. 500 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  • Smuldr gær med den ene deciliter mælk(for at aktivere gæren) Drys sukker ved(hjælper med at aktivere også) og lad hvile i 5 minutter.
  • Smelt smør og kom sammen med resterende mælk over gærblandingen. Tilsæt salt og kom mel ved. Hold gerne igen med ca. 100 gram mel. Ælt dejen til den er blank. Kom dejen i en smurt form(enten med smør eller bagepapapir)
  • Lad efterhæve i ca. 20 min.
  • Sådan ser den færdig hævede franskbrød ud.
  • Bages på nederste rille i en forvarmet ovn. På 225 grader på alm. over og under varme i ca. 25-35 min. til overfladen er gylden.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

12 Kommentarer

  1. Carsten Münzberger

    5 stars
    Jeg forhævede brødet 20 minutter og spændte dejen op og lagde i formen, og efterhævede 20 minutter. Et ovnfast fad i bunden af ovnen, og lidt koldt vand i når brødet kommer ind. Afbages ved 225 grader over og undervsrme uden varmluft i 25 til 30 minutter. Smager fantastisk og er let at lave.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej og tak for din kommentar😊 Super gode fifs til hævning og bagning.
      Det er hermed givet videre til andre læsere.
      Rigtig god dag fra Benedicte

      Svar
    • Kirsten Larsen

      Skal franskbrødet i kold ovn?

      Svar
      • Benedicte Thrane

        hejsa,
        nu er det præciseret👍🏻
        i en forvarmet, hilsen Benedicte

        Svar
  2. Lene Bugge Lyd

    5 stars
    Smager fantastisk og er ret nem at lave
    Jeg bruger alm ovn og synes det bliver rigtig godt 😊 🥰

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej og tusind tak😊
      Det er bare dejlig at høre. Synes også at det bare er en god og nem opskrift som virker hver gang.
      mange hilsner Benedicte ☀️

      Svar
  3. Michael Petræus

    5 stars
    Hej Benedicte…
    Tak for en super nem og god opskrift..
    Det færdige brød smagte fantastisk..

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa. Hvor er det bare dejligt at høre. Det glæder mig meget 😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
  4. Gitte Christensen

    Er altid i tvivl om varmluft eller over/ under varme og her skriver du ingenting
    Er der nogen “ regler “

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa,

      jeg har nu noteret alm. over og undervarme i opskrift. Jeg bager både med og uden varmeluft, men en grundregel er, at varmeluft skal sættes en ca- 10-15 grader lavere end alm. over og undervarme. Nogen vil hævde, at varmeluft kan udtørre brødet, men det synes jeg ikke at jeg oplever.

      Hilsen Benedicte😊

      Svar
  5. Bettina Sloth

    5 stars
    Nemt og hurtigt at lave og smager fantastisk.😋

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre, tusind tak👍🏻😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
5 from 4 votes

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest