skøn og nem honningkage

Juleguf, Opskrifter på kager

Nem honningkage er der opskrift på.

En gang troede jeg, at det var ret omstændigt at bage en særlig og lækker honningkage.  At dejen helst skulle stå i flere dage inden bagning. Det skal den her  ikke. Den her honningkage smager dejligt lige som den er, men smager også herligt med smør på. Et dejligt tykt lag. Yes!

Honningen gør, at det holder sig saftig i flere dage. Så opbevarer du den på køl, kan den snildt holde sig frisk i op til en uge. Måske længere, men det har jeg så alligevel ikke prøvet!

En kage med honning  er også velegnet til at fryse ned. Den ka snildt holde sig et par måneder, hvis ikke den er spist inden da! Det bliver den herhjemme.

Du kan også vælge at halvere kagen på tværs og komme et lag smørcreme imellem. Er du til en mere julet udgave kan du komme et lag smeltet mørk chokolade på. Så kommer den til at minde en smule mere om en jule kage. Men det er nu heller ikke værst.

nem honningkage

Honningkage

Nem honningkage opskrift kommer her

Honningkage

Dejlig honningkage - både til jul og hele året rundt.
Print opskrift Pin opskrift
1 t 5 min
Antal: 20 store stykker

Ingredienser

  • 200 gram smør(smeltet)
  • 3 dl sukker
  • 2 æg
  • 2 dl honning
  • 2 dl kærnemælk
  • 1,5 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt nellike
  • 8 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 160 grader. Pisk smør, sukker og æg luftigt. 
  • Kom honing ved og pisk. 
  • Vend  bagepulver, stødt ingefær, kanel og nellike med mel. Kom i dejen skiftevis med kærnemælk. 
  • Kom i en form( ca. 34 x 26 cm) enten beklædt med bagepapir eller smurt med olie eller smør. Kom i midten i ovnen i ca. 45 min. Kagen er klar, når der ikke hænger dej ved, når du stikker en kødnål/strikkepind eller lignende i. 

Smørcreme

  • 100 gram flormelis, 1/2 dl kogende vand, 170 gram blødt smør. Rør de tre ingredienser sammen og kom mellem  honningkagen. Kagen har godt af at sætte sig med smørcremen og bliver kun bedre dagen efter, når den har stået på køl med cremen. 

 

nem honningkage

Honningkage. Smager dejligt enten med smør, smørcreme eller nydes blot som den er.

Er “(jule)-kage-bage-stemingen” også kommet over dig? Så skulle du prøve de her over lækre brændte mandler. Tre ingredienser, det er alt. Tilberedning fra start til slut er max 10 min. Så er der hurtigt lækker snack

https://benedictesmad.dk/om-braendte-mandler-og-en-juletur-til-london/100

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest