Nem honningkage er der opskrift på.
En gang troede jeg, at det var ret omstændigt at bage en særlig og lækker honningkage. At dejen helst skulle stå i flere dage inden bagning. Det skal den her ikke. Den her honningkage smager dejligt lige som den er, men smager også herligt med smør på. Et dejligt tykt lag. Yes!
Honningen gør, at det holder sig saftig i flere dage. Så opbevarer du den på køl, kan den snildt holde sig frisk i op til en uge. Måske længere, men det har jeg så alligevel ikke prøvet!
En kage med honning er også velegnet til at fryse ned. Den ka snildt holde sig et par måneder, hvis ikke den er spist inden da! Det bliver den herhjemme.
Du kan også vælge at halvere kagen på tværs og komme et lag smørcreme imellem. Er du til en mere julet udgave kan du komme et lag smeltet mørk chokolade på. Så kommer den til at minde en smule mere om en jule kage. Men det er nu heller ikke værst.
Nem honningkage opskrift kommer her
Honningkage
Ingredienser
- 200 gram smør(smeltet)
- 3 dl sukker
- 2 æg
- 2 dl honning
- 2 dl kærnemælk
- 1,5 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. stødt nellike
- 8 dl hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 160 grader. Pisk smør, sukker og æg luftigt.
- Kom honing ved og pisk.
- Vend bagepulver, stødt ingefær, kanel og nellike med mel. Kom i dejen skiftevis med kærnemælk.
- Kom i en form( ca. 34 x 26 cm) enten beklædt med bagepapir eller smurt med olie eller smør. Kom i midten i ovnen i ca. 45 min. Kagen er klar, når der ikke hænger dej ved, når du stikker en kødnål/strikkepind eller lignende i.
Smørcreme
- 100 gram flormelis, 1/2 dl kogende vand, 170 gram blødt smør. Rør de tre ingredienser sammen og kom mellem honningkagen. Kagen har godt af at sætte sig med smørcremen og bliver kun bedre dagen efter, når den har stået på køl med cremen.
Er “(jule)-kage-bage-stemingen” også kommet over dig? Så skulle du prøve de her over lækre brændte mandler. Tre ingredienser, det er alt. Tilberedning fra start til slut er max 10 min. Så er der hurtigt lækker snack
https://benedictesmad.dk/om-braendte-mandler-og-en-juletur-til-london/100
Super opskrift .
Kan kagen fryses?
Dejligt og høre.
Og ja, fryses kan den sagtens 😊
Hilsen Benedicte
Virkelig lækker kage. God smag og svampet.
Jeg brugte yoghurt naturel istedet for kærnemælk, da min mand er laktoseintolerant. 🙂
Hej og tak for besked.
Dejligt at den bringer glæde og super godt tip med yoghurten til andre, som også måtte laktoseintolerante
Hilsen Benedicte 😊