skøn og nem honningkage

Nem honningkage er der opskrift på.

En gang troede jeg, at det var ret omstændigt at bage en særlig og lækker honningkage.  At dejen helst skulle stå i flere dage inden bagning. Det skal den her  ikke. Den her honningkage smager dejligt lige som den er, men smager også herligt med smør på. Et dejligt tykt lag. Yes!

Honningen gør, at det holder sig saftig i flere dage. Så opbevarer du den på køl, kan den snildt holde sig frisk i op til en uge. Måske længere, men det har jeg så alligevel ikke prøvet!

Den er også velegnet til at fryse ned. Du kan også vælge at halvere kagen på tværs og komme et lag smørcreme på.

nem honningkage

Honningkage

Nem honningkage opskrift kommer her

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 20 store stykker

Ingredienser

  • 200 gram smør(smeltet)
  • 3 dl sukker
  • 2 æg
  • 2 dl honning
  • 2 dl kærnemælk
  • 1,5 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt nellike
  • 8 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk smør, sukker og æg luftigt. 

  2. Kom honing ved og pisk. 

  3. Vend  bagepulver, stødt ingefær, kanel og nellike med mel. Kom i dejen skiftevis med kærnemælk. 

  4. Kom i en form( ca. 34 x 26 cm) enten beklædt med bagepapir eller smurt med olie eller smør. Kom i midten i ovnen i ca. 45 min. Kagen er klar, når der ikke hænger dej ved, når du stikker en kødnål/strikkepind eller lignende i. 

Smørcreme

  1. 100 gram flormelis, 1/2 dl kogende vand, 170 gram blødt smør. Rør de tre ingredienser sammen og kom mellem  honningkagen. Kagen har godt af at sætte sig med smørcremen og bliver kun bedre dagen efter, når den har stået på køl med cremen. 

 

nem honningkage

Honningkage. Smager dejligt enten med smør, smørcreme eller nydes blot som den er.

Er “(jule)-kage-bage-stemingen” også kommet over dig? Så skulle du prøve de her over lækre brændte mandler. Tre ingredienser, det er alt. Tilberedning fra start til slut er max 10 min. Så er der hurtigt lækker snack

https://benedictesmad.dk/om-braendte-mandler-og-en-juletur-til-london/100

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.