Skumfiduser opskrift klar på bloggen. For det er den hyggeligste lille aktivitet at bikse sammen. Få anstrengelser og et lækkert resultat. Det er lige en kombi vi kan lide herhjemme 🙂
Skumfiduser opskrift – så nemt er det at lave hjemmelavede marshmallows
Det er så nemt at lave sine egen hjemmelavede marshmallows? Faktisk ret nemt. Grundopskriften er faktisk kun med fire ingredienser, hvoraf den ene er… vand(og mon ikke du har det på lager?)
Fidusen bag hjemmelavede skumfiduser som smager helt som skumfiduser skal, er husblas. Det lyder måske af meget med de 20 “husblas- blade”, men det svar dog kun til ca. to pakker hvor der normalt er 10 blade i hver pakke. En sukkerlage koges op og tilsættes så husblassen. Du kan her vælge at tilsætte lidt farve, men det er strengt ikke nødvendigt, da du får en fin og hvid skumfidus, hvis du undlader farven. Går du skridtet videre kan du også tilsætte frysetørret hindbær, myntesmag, lakridspulver og hvad du foretrækker. Det her er så en grundopskrift, hvor jeg har tilsat en smule rød frugtfarve. Blot for farvens skyld.
Det er en huggelig og hurtig beskæftigelse, hvor der er hurtig belønning af få anstrengelser. Er der børn med i det lille marshmallowprojekt kan de være med til at klippe eller skære formene på slikket og drysse lidt flormelis over til sidst. Flormelis skal der til, når du laver skumfiduser. Det gør at de ikke klistrer. Så sørg for at have det på lager ellers bliver det en klistret affære.
Sådan laver du hjemmelavet marshmallows
Skumfiduser opskrift
Ingredienser
- 400 gram sukker
- 215 gram vand
- 2 tsk. vanillesukker
- 20 blade husblas
- evt. farve. Ex. 2 tsk. flydende rød farve
- flormelis (ca. 2 dl)
Fremgangsmåde
- Sukker, vand og vanillesukker sættes i kog i en gryde. Lad den simre i et ca. 5-10 min. - afkøl let, så det ikke er kogende.
- Kom husblas i en skål med vand og blød dem op i ca. 5 min.
- Knib husblassen forsigtigt for overskydende vand og kom den i sukkermassen. Pisk massen med en elpisker- jo mere du pisker desto luftigere en skumfidus. Det tager måske et minut eller to, men igen pisker du længere bliver den bare mere luftig og er jo stadig lækker 🙂
- Kom rigeligt med flormelis i en form på ca. 20x20 cm og hæld massen i formen. Lad den stå en times tid på køkkenbordet og afkøle, samt sætte sig. Når massen er afkølet kan du komme flormelis over(brug en si)
- Skær nu massen i passende stykker og drys med yderligere flormelis igennem en si for at den ikke klistrer sammen. Servér og nyd!
It’s corona time!
Det er nu i dag to uger siden, at statministeren sendte folk hjem for at sikre at coronasmitten ikke spreder sig for hurtigt. Det er så også to uger, hvor jeg har ageret skolelærer for tre skolebørn og børnehavepædaog for en 4- årig. Tror du jeg keder mig? Think not!
Der er edder badyleme knald på! Flere børn = forskellige behov.
Når der er skal være et break i skoleopgaverne eller bare spises noget godt og lækkert går vi i køkkenet. Her er der ikke forskellige behov, her gider alle være en del af projektet. Det er magisk for børnene- uanset alder, at være med i en proces hvor man fremtryller lækkerier helt selv. Så bliver der et afbræk i pligterne og dagen bliver mere tålelig.
Vi er heldige at vi har en stor have og også har rigeligt med plads herhjemme. Jeg føler med de familier der ikke har plads eller en have de kan hoppe ud i. Foråret har nemlig endelig langt om længe meldt sig og det er det fedeste at sende en bunke unger ud i den friske luft og liiiige få et afbræk for skoleopgaver og legobygning. Der er ligesom bare lidt højere til luften udenfor!
Lignende opskrifter: popcornslik, Sprød Daim karamel
Nyeste opgaver: Facebook, Pinterest og instagram. Her kan du finde mine nyeste opskrifter,
Tak fordi du læser med,
Mange hilsner,
Forstår ikke helt det med husblas, og vil gerne være helt sikker før jeg går igang. Har altid hørt at husblas ikke må koge og her skal det simre i 20 min , er der en max temperatur som jeg skal holde det under for ikke at ødelægge husblassen ?
Tak for spændene opskrifter , du har mange rigtig gode
Hej og tak for din fine kommentarer 🙂
Jeg kan se at det er misvisende og dårligt beskrevet. Det laver jeg om.
Beklager også det sene svar- har været væk på en dejlig lang sommerferie. hilsen Benedicte
Hvis man nu gerne vil have lidt frugtsmag i, og ikke har noget bolche smagsstoffer, hvad kan man så bruge? Frisk frugtsaft?
Det vil jeg nok ikke gøre, da det giver for meget væde og kan ødelægge skumgummi-konsistensen. Men du kan tage lidt af massen fra og forsøge dig med det, så risikerer du ikke at “ødelægge” hele portionen? Hilsen Benedicte 🙂
Hej Benedicte.
Kan man hælde massen over i røremaskinen og piske den deri, eller skal det være i gryden?
Og når du skriver den skal afkøle, er det så i køleskab eller på køkkenbordet?
Oooog, hvor stor skal formen ca være?☺️
Tak for inspiration.
hej 🙂
Du kan godt hælde massen over i en røremaskine, men det er ikke meget længe massen skal piskes. Har forsøgt at tydeliggøre nu, at du bare stiller den på køkkenborden og størrelse på form. Det kommer sig ikke så nøje hvad størrelse du bruger.
Held og lykke med projektet… 🙂