skumfiduser – sådan laver du lækre marshmallows

Skumfiduser opskrift klar på bloggen. For det er den hyggeligste lille aktivitet at bikse sammen. Få anstrengelser og et lækkert resultat. Det er lige en kombi vi kan lide herhjemme 🙂

Skumfiduser opskrift – så nemt er det at lave hjemmelavede marshmallows

Det  er så nemt at  lave sine egen hjemmelavede marshmallows? Faktisk ret nemt. Grundopskriften er faktisk kun med fire ingredienser, hvoraf den ene er… vand(og mon ikke du har det på lager?)

Fidusen bag hjemmelavede skumfiduser som smager helt som skumfiduser skal, er husblas. Det lyder måske af meget med de 20 “husblas- blade”, men det svar dog kun til ca. to pakker hvor der normalt er 10 blade i hver pakke. En sukkerlage koges op og tilsættes så husblassen. Du kan her vælge at tilsætte lidt farve, men det er strengt ikke nødvendigt, da du får en fin og hvid skumfidus, hvis du undlader farven. Går du skridtet videre kan du også tilsætte frysetørret hindbær, myntesmag, lakridspulver og hvad du foretrækker. Det her er så en grundopskrift, hvor jeg har tilsat en smule rød frugtfarve. Blot for farvens skyld.

Det er en huggelig og hurtig beskæftigelse, hvor der er hurtig belønning af få anstrengelser. Er der børn med i det lille marshmallowprojekt kan de være med til at klippe eller skære formene på slikket og drysse lidt flormelis over til sidst. Flormelis skal der til, når du laver skumfiduser. Det gør at de ikke klistrer. Så sørg for at have det på lager ellers bliver det en klistret affære.

Sådan laver du hjemmelavet marshmallows

skumfiduser opskrift

Ret Hjemmelavet slik
Køkken Amerikansk
Keyword Skumfiduser opskrift
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 400 gram sukker
  • 215 gram vand
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 20 blade husblas
  • evt. farve. Ex. 2 tsk. flydende rød farve
  • flormelis (ca. 2 dl)

Sådan gør du

  1. Sukker, vand og vanillesukker sættes i kog i en gryde. Lad den simre i et par minutter.

  2. Kom husblas i en skål med vand og blød dem op i ca. 5 min.

  3. Knib husblassen forsigtigt for overskydende vand og kom den i sukkermassen. Lad det simre i ca. 20 min. Pisk massen med en elpisker- jo mere du pisker desto luftigere en skumfidus. Det tager måske et minut eller to, men igen pisker du længere bliver den bare mere luftig og er jo stadig lækker 🙂

  4. Kom rigeligt med flormelis i en form på ca. 20x20 cm og hæld massen i formen. Lad den stå en times tid på køkkenbordet og afkøle, samt sætte sig. Når massen er afkølet kan du komme flormelis over(brug en si)

  5. Skær nu massen i passende stykker og drys med yderligere flormelis igennem en si for at den ikke klistrer sammen.

    Servér og nyd!

It’s corona time!

Det er nu i dag to uger siden, at statministeren sendte folk hjem for at sikre at coronasmitten ikke spreder sig for hurtigt. Det er så også to uger, hvor jeg har ageret skolelærer for tre skolebørn og børnehavepædaog for en 4- årig. Tror du jeg keder mig? Think not!

Der er edder badyleme knald på! Flere børn = forskellige behov.

Når der er skal være et break i skoleopgaverne eller bare spises noget godt og lækkert går vi i køkkenet. Her er der ikke forskellige behov, her gider alle være en del af projektet.  Det er magisk for børnene- uanset alder, at være med i en proces hvor man fremtryller lækkerier helt selv. Så bliver der et afbræk i pligterne og dagen bliver mere tålelig.

Vi er heldige at vi har en stor have og også har rigeligt med plads herhjemme. Jeg føler med de familier der ikke har plads eller en have de kan hoppe ud i. Foråret har nemlig endelig langt om længe meldt sig og det er det fedeste at sende en bunke unger ud i den friske luft og liiiige få et afbræk for skoleopgaver og legobygning. Der er ligesom bare lidt højere til luften udenfor!

Skumfiduser opskrift

 

Lignende opskrifter: popcornslik,  Sprød Daim karamel

Nyeste opgaver: Facebook,  Pinterest  og instagram. Her kan du finde mine nyeste opskrifter,

Tak fordi du læser med,

Mange hilsner, 

 

Follow:

2 Comments

  1. Ida
    27. marts 2020 / 12:14

    Hej Benedicte.
    Kan man hælde massen over i røremaskinen og piske den deri, eller skal det være i gryden?
    Og når du skriver den skal afkøle, er det så i køleskab eller på køkkenbordet?
    Oooog, hvor stor skal formen ca være?☺️

    Tak for inspiration.

    • Benedicte
      Forfatter
      27. marts 2020 / 14:09

      hej 🙂

      Du kan godt hælde massen over i en røremaskine, men det er ikke meget længe massen skal piskes. Har forsøgt at tydeliggøre nu, at du bare stiller den på køkkenborden og størrelse på form. Det kommer sig ikke så nøje hvad størrelse du bruger.
      Held og lykke med projektet… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.