Sprød Daim karamel – skøn hjemmelavet daim som smager fuldstændig som rigtig Daim. Vi laver det ofte herhjemme, når trangen til noget godt og sødt trænger sig på. Og det sker ganske tid med fire styks unger i huset!
Det er så vildt nemt at lave og smager rigtig godt. ingredienserne er langstidsholdbare og er måske nogle du allerede har på lager. Har du ikke mandelmel liggende i køkkenskabet har du måske mandler? Mandelmel laves let ved at blende mandler helt fint i en minihakker eller foodprocessor.
Jeg skolder ikke mandlerne først, når jeg laver mandelmel, men det er en smagssag. Jeg bruger dem blot helt præcis som de er. For den helt autentiske hjemmelavet daim kan der smeltes lidt chokolade, som de færdige karamelbidder dyppes i.
Karamel opskrift
sprød daim karamel
Hjemmelavet daim
Daim karamel
Ingredienser
- 50 gram smør
- 125 gram sukker
- 25 gram lys sirup
- 40 gram mandelmel
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt sukker mens der piskes. Tilsæt sirup og rør kraftigt et par minutter på lidt over mellemvarme. Kom mandelmel i og rør rundt kort til det bliver let gyldent. Tag straks af varmen.
- Kom sukkermassen på en bageplade eller lignende med bagepapir. Lad afkøle og knæk i passende stykker.
- du kan vælge at smelte en anelse chokolade og kom over den afkølede karamelmasse.
Noter
Du vil måske være interesseret i:
slikbutik til børnefødselsdagen, Lækre slik hapsere, Mandler med lakrids og chokolade
Tip:
Du kan lave et extra tyndt lag og knække større karameller af og servere til eksempelvis vanilleis. Det er mums.
Eller du kan lægge dem i små forme, som du knækker ud af formen, når de er afkølet for større karameller(se billede nr to)
Eller igen igen kan du lave hjemmelavede slikkepinde ved, at stikke en pind i, når karamellen er ved at afkøle i de små forme. Du kan eventuelt knække frugtspyd i tre dele og bruge dem.
Og vi napper lige et sidst tip. Det er er en nem ting at lave med dit barn. Jeg lavede karamellen med 10 årige Willum. Blot er det en god idé, om du som voksen står for at hælde den varme sukkermasse på bagepapiret til sidst.
0 kommentarer