Sprød Daim karamel

Det her er opskriften på sprød Daim karamel, som smager fuldstændig som rigtig Daim. Det er så vildt nemt at lave og smager rigtig godt.

sprød daim karamel
opskrift på hjemmelavet daim karamel

sprød daim karamel

sprød daim karamel

Ingredienser til at lave sprød Daim karamel

(portion svarer

50 gram smør

125 gram sukker

25 gram lys sirup

40 gram mandelmel

Sådan gør du når du laver sprød karamel:

I en gryde starter du med at opløse smørret. Tilsæt nu sukker, mens du konstant rører rundt. Nu tilfører du den lyse sirup og rører rundt. Lad koge under oprøring i 3-4 minutter. Hæld nu mandelmel i og rør rundt i 3 minutter. Hæld på et bagepapir og lav med en dejskrabe en firkant i passende tykkelse. Lad det hele afkøle i ca 3o minutter og du kan nu knække karameller i den størrelse du synes.

Tip:

Du kan lave et extra tyndt lag og knække større karameller af og servere til eksempelvis vanilleis. Det er mums.

Eller du kan lægge dem i små forme, som du knækker ud af formen, når de er afkølet for  større karameller(se billede nr to)

Eller igen igen kan du lave hjemmelavede slikkepinde ved, at stikke en pind i, når karamellen er ved at  afkøle i de små forme. Du kan eventuelt knække frugtspyd i tre dele og bruge dem.

Og vi napper lige et sidst tip. Det er er en nem ting at lave med dit barn. Jeg lavede karamellen med 10 årige Willum. Blot er det en god idé, om du som voksen står for at hælde den varme masse på bagepapiret til sidst.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.