Lækker smoothie med grønkål og æble

Lækre drikke

Smoothie med grønkål og æble. En sundhedsbasker af de store der samtidig smager rigtig godt. Fire ingredienser skal der bruges, så har du æble, avocado, grønkål og appelsin på lager er du good to go. 

Den smager frisk og godt og giver en en god følelse af at gøre noget godt for sig selv. For selvom jeg er vild kål, i alle afskygninger og gerne spiser grønkålssalat, så er det bare ikke noget jeg får spist så ofte som jeg gerne ville. Når kålen bliver blendet er det langt nemmere at få indtaget den sunde kål. Og ærlig talt? Jeg synes den smager af mere. Og laver jeg en Smoothie med grønkål og æble laver jeg gerne en dobbeltportion, for den ryger altså hurtigt.

Du kan også komme en portion i en flaske og stille på køl. Den kan sagtens nydes dagen efter.

 

 

Smoothie med grønkål og æble

Smoothie med grønkål og æble

smoothie med grønkål, æble og appelsin

Sund og læskende opskrift på smoothie med grønkål
Print opskrift Pin opskrift
10 min
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 2 gode håndfulde finthakkethakket grønkål (fx. fra pose)
  • 1 appelsin
  • 1 avocado
  • 2 dl vand
  • isklumper til servering.

Fremgangsmåde

  • Skræl appelsin og skær appelsin kødet i grove stykker- uden den hvide hinde. Skær æble i både og fjern kernehus. Halver avocado og fjern stenen.
  • Blend alle ingredienser og tilsæt vand.
  • Server i glas med isklumper.

 

Smoothie med grønkål og æble

De sunde ingredienser:

Avocado:

Avocado er optimal på mange måder. Den er med til at regulere blodsukkeret. Den er kalorierig, men er samtidig spækket med de sunde olie der giver god mæthed. Avocadoer er fantastisk i alt fra salater, juices, smoothies, dips med mere.

Æbler:

Åh æbler. Skønne, sprøde, friske danske æbler. Æbler dyrker vi selv i tonsvis herhjemme i DK. Vi har lige klimaet til det.

I min egen have har jeg adskillelige æbletræer, da æbler kan bruges til store set alts fra madlavning, juices, kager og som den her sunde smoothies med grønkål og æble. Æbler indeholder masser af næringsstoffer, som bidrager til omsætningen af kulhydrat i kroppen og hjælper med at stabilisere blodsukkeret. Det er godt, hvis du  som jeg kender til svingende blodsukker som viser sig  i form af cravings!

Grønkål:

Hvad godt er der ikke at sige om grønkål?

Den kan dyrkes herhjemme i DK og give et ganske stort udbyttet uden den helt store indsats. Den kan høstes om vinteren også og er spækket med fx. flotte ord som zeaxantin og lutein, som egentlig bare betyder stoffer der er med til at beskytte øjenene fx. stær.

Jeg køber gerne poser med grønkål i poser, hvor kålen allerede er finthakket og vasket. Det sparer mig tid og gør det nemmere for mig at smække en hurtig sund grønkålssalat med grapefrugt eller smoothie sammen. De nemme grøntsagsblandinger gør det bare nemmere for mig at vælge de sunde alternativer og få presset flere smoothies og salater ind i hverdagen.

Appelsin:

Appelsin er, som vi alle ved bare en god kilde til C-vitamin.

 

Tak fordi du læste med, 

Vil du modtage mine nyeste opskrifter direkte ind i din indbakke, er du velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt fra mig. Det gør du her på siden.

Mine nyeste opskrifter kan du også finde på: pinterest, , facebook og instagram.

Mange hilsner,

 Benedicte 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest