Sommersalat med burrata. Simpelthen en super lækker og frisk sommersalat til spisebodet på de dage hvor det skal være sundt, farverigt, frisk… ja, bare lækkert.
Burrata i en salat er jo intet mindre end en bid af af det bedste og det smager også rigtig godt i den her salat med bær, avocado, kerner og burrata ost.
En let sommersalat med burrata, kerner, bær og frugt. Anret med en appelsindressing for sødme og syre.
Sommersalat med burrata
Sommersalat med burrata
Ingredienser
- 1 stk. stor (eller to mindre)romainesalathoved - groftsnittet
- 2 stk. nektariner- i mindre stykker
- 1 bakke hindbær
- 100 gram blåbær
- 2 stk avocadoer - små tern
- 10 stk jordbær - i skiver
- 1/2 stk agurk- uden kerner og i mindre tern
- 6 spsk solsikkekerner - let ristet på tør pande
- 4 spsk pinjekerner - let ristede på tør pande
- 2 spsk ristede pistacienødder(kan udelades)
- 1 stk burrata- ca. 150 gram
dressing
- 6 spsk frisk appelsinsaft
- 4 spsk god olie
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk flydende honning
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tilbered frugt og grønt - det vil siger skyl og tør og skær efter instruktion
- Anret først salatblade og top med frugt, bær og grønt. Placer burrata på toppen.
- Rist kerner på en tør pande - dvs. uden fedtstof. Når let afkølet fordeles kerner på salat
Dressing
- Pisk alle ingredienser sammen til dressing og smag til om den mangler lidt sødme, salt eller syre fra appelsin
- Dressingen serveres ved spisetid, så man selv kan dosere
- Når salaten serveres hives burrata fra hinanden ved hjælp af to gafler, så det fordeles let over det hele. Top med dressing.
En lille bid af sommeren
Jeg tænker at du, ligesom jeg, er pjattet med lette, friske og sunde salater?
Så hvis du leder efter en frisk, læskende og lækker sommersalat, så er det her mit bud.
En nem opskrift på sommersalat med burrata, der kombinerer sommerfriske bær og frugter, sammen med en cremet burrata. Amen der er jo ikke et øje tørt!
Udover at være en nem opskrift på en sommersalat med burrata, ja så er den også dejlig farverig og jeg elsker farverig mad! Den lækre cremede italienske burrata-ost passer perfekt med de søde frugter og bær og passer godt med de knasende ristede kerner, som får en let nøddesmag, når de ristes på panden. Det gør en verdens til forskel og giver en dybde og en smag i både pinje- og solsikkekerner.
Den her salat synes jeg er helt perfekt som en let let frokostsalat på de varme dage eller som tilbehør til grillmad. Det holder bare. Hele vejen og tilfører lige præcis den sommersmag til maden. Det er jo om at slå til i de måneder, hvor frugter og bær er allermest smagfulde, ikke?
Andre opskrifter på lækre salater er lige her
Sommersalat med kerner og bær, Sommersalat med rugbrødschips
Ønsker du flere opskrifter på lækre salater og meget andet godt? Ja, bare sådan mad generelt? Så tilbyder jeg dig, at du skriver din mailadresse op(det gøres på forsiden). Må den måde modtager du en mail direkte i din indbakke, når der er ny opskrift fra mig.
Det er selvfølgelig helt kvit og frit.
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer