Lækker og sund hindbærsorbet med mandelmælk

Sorbet med mandelmælk og hindbær er så forfriskende lækkert, hvis du også synes at sommer og sol rimer så ganske godt med is 🙂

Tre ingredienser, blend og servér!

En hyggelig sommeraften havde jeg min skønne gamle veninde, Henriette på besøg. Hun drikker ikke så gerne komælk, men gerne mandelmælk, så det var da forsøget værd at lave en sorbet/slush ice lignende sag. Og det lykkedes så glimrende. Eneste problem var at jeg ikke lavede en stor nok portion, for ungerne ville også smage!

Du kan også fryse isen ned i små informe med en pind i. Så er der sunde og forfriskende is til børnene i sommerheden(eller midt om vinteren, hvor isglæden sjovt nok er helt intakt!)

Sorbet med mandelmælk

sorbet med mandelmælk

Sorbet med mandelmælk

sund sorbet med hindbær

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 moden banan
  • 500 gram frosne hindbær
  • ca 4 dl mandelmælk
  • Sorbet kan sødes med lidt vanillesukker/pulver

Sådan gør du

  1. Blend banan og hindbær. Tilsæt nu løbende mandelmælk til du synes den har den rette konsistens.

Vi prøver os altid frem herhjemme med at finde på nye og gode alternativer til sukkerfattige is. Det lykkedes normalt. Som altid synes jeg, det er en fest, når børnene mæsker sig i sunde sager, mens de synes det smager af “mer´”!

Sorbet is er noget vi laver så ganske ofte herhjemme, fordi det er så nemt.

Sorbet med mandelmælk er en anden form for sorbet, uden en sukkerlage.

Den klassiske “sorbetformel” er en sukkerlage, hvor man opløser sukker i vand. Sukkerlagen vender du så med den saft, sorbeten skal smage af og vender med pisket æggehvide for en luftig sorbet.

Sorbet er lækkert og læskende og kan laves på 100 forskellige måder. Mit bud på en hyldeblomstsorbet er her:  Nem og læskende hyldeblomstsorbet

– og på den nemmeste sorbet, som er lavet af innocent juice(andre mærker kan også bruges) Lækker sorbet is med innocent juice – så nem

sorbet med mandelmælk

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.