Sprød salat med spinat og mozarella

Salater

Salat med spinat og mozarella. Der findes nemme salater, fyldige salater,  vintersalater, sommersalater, sunde salater…..

Salater er altid godt og der går sjældent et måltid herhjemme uden at der er salat til. Jeg kan lige så godt indrømme, at det er en miljøskade. Simpelthen direkte nedarvet fra min salatglade mor.

Jeps, jeg var barn i 80´erne. Du ved den gang en salat aller helst bestod af iceberg, tomater, agurker og på de ekstra vilde dage måske en dåsemajs ovenpå! Sådan var det bare ofte… bare ikke hos min mor.

Næ, nej hun tryllede rundt med marinerede artiskokker og oliven(de avancerede med sten) længe før de blev hvermands eje. Og det elsker jeg hende for. I dag altså. Dengang syntes jeg, at  det var lidt meget!

Men sådan kommer der en dag, hvor man vender tilbage til sine rødder og graver minderne frem fra gemmerne og gør nogle af de samme ting, som sin far og mor.

Og min mor ville aldrig sende tranebær på salater- overhovedet ikke. Men jeg elsker det til gengæld. Tørrede frugter på salater er det bedste. Ost ala feta eller mozzarellaost derimod. Det var vi enige om. Og det er så lige hvad der er masser af på salaten her.

Salat med spinat og mozarella

Salat med spinat og mozarella

salat med spinat og mozarella

Hurtig og frisk salat med spinatblade og frisk mozarella
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 4 personer(som tilbehør)

Ingredienser

  • ca. 200 gram frisk spinat
  • ca.100 gram spidskål(fintsnittet)
  • 100 gram frisk mozarella(evt. de små kugler)
  • 3 stk. mellemstore gulerødder(i skiver)
  • 3 spsk. tørret tranebær
  • 1 stk. nektarin eller fersken(i tynde både)
  • 5 spsk. ristede solsikkekerner
  • 1 spsk. god balsamico eddike

Fremgangsmåde

  • Vend spidskål og spinat og kom i en skål.
  • Halver mozarellakugler og kom i.
  • Rist solsikkekerne og kom herover.
  • Dryp med en god mørk balsamico og server.

Flere salater

Salater. Åh, hvor jeg synes det kan peppe selv det meget jævne måltid mad op…

Salater kan være lette og fungere fint som en lille side salat til en fyldig ret eller den kan være med masser af fyld og nærmest stå alene som selvstændig ret.

Denne her salat kalder jeg en enkel sommersalat. Jo vist er den enkel, men det fungerer lige så godt om vinteren, som om sommeren:

Enkel sommersalat

Den her salat er med quinoa og grønkål. Den har masser af fylde og fungerer fint som selvstædig ret. Måske serveret med et godt brød?

Salat med quinoa og grønkål

 

Grønne hilsner,

Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest