Salat med spinat og mozarella. Der findes nemme salater, fyldige salater, vintersalater, sommersalater, sunde salater…..
Salater er altid godt og der går sjældent et måltid herhjemme uden at der er salat til. Jeg kan lige så godt indrømme, at det er en miljøskade. Simpelthen direkte nedarvet fra min salatglade mor.
Jeps, jeg var barn i 80´erne. Du ved den gang en salat aller helst bestod af iceberg, tomater, agurker og på de ekstra vilde dage måske en dåsemajs ovenpå! Sådan var det bare ofte… bare ikke hos min mor.
Næ, nej hun tryllede rundt med marinerede artiskokker og oliven(de avancerede med sten) længe før de blev hvermands eje. Og det elsker jeg hende for. I dag altså. Dengang syntes jeg, at det var lidt meget!
Men sådan kommer der en dag, hvor man vender tilbage til sine rødder og graver minderne frem fra gemmerne og gør nogle af de samme ting, som sin far og mor.
Og min mor ville aldrig sende tranebær på salater- overhovedet ikke. Men jeg elsker det til gengæld. Tørrede frugter på salater er det bedste. Ost ala feta eller mozzarellaost derimod. Det var vi enige om. Og det er så lige hvad der er masser af på salaten her.
Salat med spinat og mozarella
Salat med spinat og mozarella
salat med spinat og mozarella
Ingredienser
- ca. 200 gram frisk spinat
- ca.100 gram spidskål(fintsnittet)
- 100 gram frisk mozarella(evt. de små kugler)
- 3 stk. mellemstore gulerødder(i skiver)
- 3 spsk. tørret tranebær
- 1 stk. nektarin eller fersken(i tynde både)
- 5 spsk. ristede solsikkekerner
- 1 spsk. god balsamico eddike
Fremgangsmåde
- Vend spidskål og spinat og kom i en skål.
- Halver mozarellakugler og kom i.
- Rist solsikkekerne og kom herover.
- Dryp med en god mørk balsamico og server.
Flere salater
Salater. Åh, hvor jeg synes det kan peppe selv det meget jævne måltid mad op…
Salater kan være lette og fungere fint som en lille side salat til en fyldig ret eller den kan være med masser af fyld og nærmest stå alene som selvstændig ret.
Denne her salat kalder jeg en enkel sommersalat. Jo vist er den enkel, men det fungerer lige så godt om vinteren, som om sommeren:
Den her salat er med quinoa og grønkål. Den har masser af fylde og fungerer fint som selvstædig ret. Måske serveret med et godt brød?
Grønne hilsner,
Benedicte
0 kommentarer