sprøde kyllingenuggets med tuc kiks

Børnenes Maddag, Hverdagsmad til store og små

Kyllingenuggets med tuc kiks. Kan man det? Altså panere kyllingestykkerne i Tuc kiks?!

Ja, da! Det smager virkelig lækkert og så er det en af de retter der kan laves uden et spækket køleskab med alle mulige ingredienser!

Fordi:

  • Tuc kiksene er allerede med masser af smag,
  • De giver  sprødhed til kyllingestykkerne og  ikke mindst,
  • Så synes de fleste børn, at det er den rene lykke, at de må spise kiks til maden!

kyllingenuggets med tuc kiks

Kyllingenuggets med tuc kiks

kylling med tuc kiks

Kylling paneret i tuc kiks giver nogle sprøde og lækre kyllingestykker. Prøv selv! 
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter

Ingredienser

  • ca. 500 gram kylling(bryst eller indefilet)
  • evt. 5 dl kærnemælk(men kan undlades- for en ekstra mør kylling)
  • 1 pakke tuc kiks
  • ca. 1-2 tsk. olie(til hvert stykke)
  • (2 stk. pisket æg, hvis du ikke marinerer kødet i kærnemælk)

Fremgangsmåde

  • Hvis du har tid kan du med fordel lade kyllingen ligge og marinere i kærnemælk. Alt fra 1 time til 24 timer! Det giver en særlig mør kylling. Har du ikke tid, lader du være. I så fald bør du vende hvert stykke i pisket æg inden vender det i de knuste tuc kiks.
  • Skær kyllingen i stykker på ca. 2 cm x 6 cm(hvad du nu synes)
  • Kom tuc kiksene i to dybfrostposer(så du ikke trykker hul). Med en flad håndflade knuser du kiksene. De skal være ret knuste, men alligevel med et par større stykker imellem. Kom i en dyb tallerken.
  • Vend hvert kyllingstykke i tuc kiks og tryk let, så de sidder fast. Læg på en bageplade med bagepapir. Drys lidt olie over hvert stykke. 
  • Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Kom i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter til overfladen er let gylden og sprød. Vend halvvejs, så begge sider bliver godt sprøde.  

kyllingenuggets med tuc kiks

 

Kylling er den vildeste hitter herhjemme i alle former. Det både hos børn og voksne.

Men altså kyllingenuggets, paneret på alle måder, tager så nok alligevel førstepladsen! Det forstår jeg godt. Det er nemt for børnene at spise, der er ingen ben/knogler i og så er det jo altid tilladt, at dyppe sin nuggets i lækre dips eller ketchup, ikke?

Så sammen med pasta og masser af gnavegrønt, er børnene mere end tilfredse. De voksne foretrækker en fyldig og mættende salat til de her kyllingenuggets paneret i tuc kiks.

Så er alle glade!

Flere børnevenlige retter med kylling? Den her er altså over i den meget “familie-venlige” genre. Kylling med pepperoni I to slags udgaver. Det er også mums. Jeg linker lige her:

Hasselback kylling med pepperoni og mozarella

kylling med pepperoni ala pizzastyle

 

Ses!

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest