Kyllingenuggets med tuc kiks. Kan man det? Altså panere kyllingestykkerne i Tuc kiks?!
Ja, da! Det smager virkelig lækkert og så er det en af de retter der kan laves uden et spækket køleskab med alle mulige ingredienser!
Fordi:
- Tuc kiksene er allerede med masser af smag,
- De giver sprødhed til kyllingestykkerne og ikke mindst,
- Så synes de fleste børn, at det er den rene lykke, at de må spise kiks til maden!
Kyllingenuggets med tuc kiks
kylling med tuc kiks
Ingredienser
- ca. 500 gram kylling(bryst eller indefilet)
- evt. 5 dl kærnemælk(men kan undlades- for en ekstra mør kylling)
- 1 pakke tuc kiks
- ca. 1-2 tsk. olie(til hvert stykke)
- (2 stk. pisket æg, hvis du ikke marinerer kødet i kærnemælk)
Fremgangsmåde
- Hvis du har tid kan du med fordel lade kyllingen ligge og marinere i kærnemælk. Alt fra 1 time til 24 timer! Det giver en særlig mør kylling. Har du ikke tid, lader du være. I så fald bør du vende hvert stykke i pisket æg inden vender det i de knuste tuc kiks.
- Skær kyllingen i stykker på ca. 2 cm x 6 cm(hvad du nu synes)
- Kom tuc kiksene i to dybfrostposer(så du ikke trykker hul). Med en flad håndflade knuser du kiksene. De skal være ret knuste, men alligevel med et par større stykker imellem. Kom i en dyb tallerken.
- Vend hvert kyllingstykke i tuc kiks og tryk let, så de sidder fast. Læg på en bageplade med bagepapir. Drys lidt olie over hvert stykke.
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Kom i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter til overfladen er let gylden og sprød. Vend halvvejs, så begge sider bliver godt sprøde.
Kylling er den vildeste hitter herhjemme i alle former. Det både hos børn og voksne.
Men altså kyllingenuggets, paneret på alle måder, tager så nok alligevel førstepladsen! Det forstår jeg godt. Det er nemt for børnene at spise, der er ingen ben/knogler i og så er det jo altid tilladt, at dyppe sin nuggets i lækre dips eller ketchup, ikke?
Så sammen med pasta og masser af gnavegrønt, er børnene mere end tilfredse. De voksne foretrækker en fyldig og mættende salat til de her kyllingenuggets paneret i tuc kiks.
Så er alle glade!
Flere børnevenlige retter med kylling? Den her er altså over i den meget “familie-venlige” genre. Kylling med pepperoni I to slags udgaver. Det er også mums. Jeg linker lige her:
Hasselback kylling med pepperoni og mozarella
kylling med pepperoni ala pizzastyle
Ses!
0 kommentarer