Studenterbrød kan vel siges at være lidt af en dansk klassiker. Og så er det intet mindre end en genial måde at få brugt de eventuelle kagerester som man måtte have på lager. Den sprøde mørdejsbund, toppede med den cremede kakaomasse og til sidst et tykt lag glasur holder bare og for mig er det lidt af en barndomsklassiker – den gang dog fra bageren. I dag bagt i eget køkken. For når man nu kan lave den selv, ja hvorfor ikke det.
Et studenterbrød minder jo lidt om en romkugle, men helt det samme er det jo bestemt ikke. Studenterbrødet er perfekt sammensat med den sprøde bund og den lidt mindre bløde masse.
Pynt de færdige studenterbrød med den krymmel som du måtte foretrække. Her er det frysetørret jordbær, men tivolikrymmel og alle andre former er jo lige så dekorativt og godt. Og så skal du huske at røre glasuren lidt tykkere end jeg gjorde(men det er det rigtige forhold i opskriften). På den måde bliver den på kagen uden at løbe ned af siderne 🙂

Opskrift på studenterbrød
Studenterbrød
Studenterbrød
Ingredienser
mørdejsbund
- 150 g mel
- 100 g smør- i tern
- 2 spsk sukker
- 1-2 spsk vand
Fyldet- trøffelmassen
- 300 g kagerester af tørkager, som wienerbrød, roulade, sandkage mm
- 3 spsk kakao
- 3 spsk hindbærmarmelade
- 3 tsk romessens
- evt lidt vand eller kakaomælk, hvis massen er for tør og svær at arbejde med
Glasur
- 150 g flormelis
- 3 spsk vand
- diverse krymmel til toppingen
Fremgangsmåde
Mørdejsbund
- Tænd ovn på 200 grader - alm. over/udnervarme.
- Mel og sukker blandes og smørtern kommer i. Ælt kort sammen og kom en smule vand i for at samle dejen
- Kom i en form på ca. 20 x20 og bages i ca. 12-14 min til let gylden
Fyldet - trøffelmassen
- Kom kagerester I blender med kakao og marmelade. Smag til med romessens og en smule kakaomælk eller mælk hvis massen ikke kan køre rundt i maskinen(obs. blot. en smule)
- Fordel på den afkølede bund.
- Rør glasur sammen og kom på den afkølede kage. Skær i firkanter.
- Opbevar let køligt i en lukket beholder i op til en uge
Noter
Flere fristende opskrifter på kager?
For kan vi blive enige om at hjemmebagte kager er nøglen til en fuldendt liv! Ej, ærligt. Det er så tilfredsstillende at bage sine egne kager hjemme i eget køkken. Ofte er det jo slet ikke så svært. Det spreder lykke i hus og hjem og er- som en ekstra bonus noget mere budgetvenligt.
Romkugler, popcakes, Rocky road med kiks og mange mange flere kageopskrifter herinde. Søg på kager i søgefelt og de kommer frem 🙂
0 kommentarer