Studenterbrød kan vel siges at være lidt af en dansk klassiker. Og så er det intet mindre end en genial måde at få brugt de eventuelle kagerester som man måtte have på lager. Den sprøde mørdejsbund, toppede med den cremede kakaomasse og til sidst et tykt lag glasur holder bare og for mig er det lidt af en barndomsklassiker – den gang dog fra bageren. I dag bagt i eget køkken. For når man nu kan lave den selv, ja hvorfor ikke det.

Et studenterbrød minder jo lidt om en romkugle, men helt det samme er det jo bestemt ikke. Studenterbrødet er perfekt sammensat med den sprøde bund og den lidt mindre bløde masse.

Pynt de færdige studenterbrød med den krymmel som du måtte foretrække. Her er det frysetørret jordbær, men tivolikrymmel og alle andre former er jo lige så dekorativt og godt. Og så skal du huske at røre glasuren lidt tykkere end jeg gjorde(men det er det rigtige forhold i opskriften). På den måde bliver den på kagen uden at løbe ned af siderne 🙂

Studenterbrød

Opskrift på studenterbrød

 

Studenterbrød

Studenterbrød

opskrift på studenterbrød - de lækre klassiske kager med mørdejsbund, romkuglemasse og glasur
Print opskrift Pin opskrift
2 timer

Ingredienser

mørdejsbund

  • 150 g mel
  • 100 g smør- i tern
  • 2 spsk sukker
  • 1-2 spsk vand

Fyldet- trøffelmassen

  • 300 g kagerester af tørkager, som wienerbrød, roulade, sandkage mm
  • 3 spsk kakao
  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 3 tsk romessens
  • evt lidt vand eller kakaomælk, hvis massen er for tør og svær at arbejde med

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 3 spsk vand
  • diverse krymmel til toppingen

Fremgangsmåde

Mørdejsbund

  • Tænd ovn på 200 grader - alm. over/udnervarme.
  • Mel og sukker blandes og smørtern kommer i. Ælt kort sammen og kom en smule vand i for at samle dejen
  • Kom i en form på ca. 20 x20 og bages i ca. 12-14 min til let gylden

Fyldet - trøffelmassen

  • Kom kagerester I blender med kakao og marmelade. Smag til med romessens og en smule kakaomælk eller mælk hvis massen ikke kan køre rundt i maskinen(obs. blot. en smule)
  • Fordel på den afkølede bund.
  • Rør glasur sammen og kom på den afkølede kage. Skær i firkanter.
  • Opbevar let køligt i en lukket beholder i op til en uge

Noter

Tip til den her opskrift på studenterbrød. Som ses på billedet, så er det vigtigt at glasuren er ret stiv, når det kommer på den afkølede kage. Ellers vil den løbe, som på billedet. Sket er sket!

Flere fristende opskrifter på  kager?

For kan vi blive enige om at hjemmebagte kager er nøglen til en fuldendt liv! Ej, ærligt. Det er så tilfredsstillende at bage sine egne kager hjemme i eget køkken. Ofte er det jo slet ikke så svært. Det spreder lykke i hus og hjem og er- som en ekstra bonus noget mere budgetvenligt.

RomkuglerpopcakesRocky road med kiks og mange mange flere kageopskrifter herinde. Søg på kager i søgefelt og de kommer frem 🙂

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest