Romkugler af kagerester. Skønne kuglerunde romkugler, når de er allerbedst. En super dejlig måde at få lavet en ny kage ved at få brugt de gamle kagerester!
Få min opskrift på nemme romkulger med kagerester lige her.
Romkugler opskrift kagerester
Romkugler
Hjemmelavet romkugler smager altså bare godt. Det gør de virkelig. For mig er det lidt smagen af barndom. For nøøøj, hvor kunne jeg stå længe og kigge i bagerens vindue, da jeg var barn. Romkugler? Det var noget af det bedste. Og det er i grunden stadig. Heldigvis har jeg huset fuld af børn, som også elsker de fine runde hjemmelavede romkugler. SÅ jeg får heldigvis til at indtage dem 🙂
Dejen er nem at arbejde med og det er en sjov lille aktivitet at være fælles om. Jeg bruger gerne gummihandsker, når vi ruller romkuglerne. Det gør det lettere at både tulle dem, men også når chokoladen skal rulles på i et ganske tyndt lag. Det er nemlig det gør tricket til, at krympen hænger ved. Og krymmel? Det må der til- det er ligesom det der gør hele forskellen. Mængden af smeltet chokolade i den her opskrift på romkugler er derfor heller ikke særlig stor. Det er blot et ganske tyndt lag der skal om hver romkugle. Rulningen af romkuglerne er nem og næsten ligesom modellervoks, så det kan være ganske nemt og som sagt også sjovt for det større barn at være med til.
Hvis du er heldig at have nogle kagerester liggende er det bare at gå i gang.
Jeg tage et par stykker kage fra, når kagen alligevel på anden eller tredjedagen begynder at blive lidt kedelig og fryser de par skiver/stykker ned. Så tager jeg dem op igen, sammen med et par andre stykker og laver romkuglerne. På den måde bliver det forskellige kagestykker, jeg ruller romkuglerne af, ligesom bagerne gør.
Romkugler af kagerester
Romkugler af kagerester
Ingredienser
- 600 gram kagerester
- ca. 5 spsk. romessens
- 5 spsk. marmelade - ex. hindbær. Men andre marmelader fungerer også
- 2,5 spsk. kakaopulver
- ca. 50 gram chokolade (smeltet)
- div. krymmel. Alt fra tivolikrymmel, kakaokrymmel, frysetørret hindbær/jordbær etc.
Fremgangsmåde
- Kom kageresterne i en foodprocesser eller en blender. Jeg foretrækker førstnævnte til romkugler.
- Blend med kakaopulver, marmelader og romessens. Smag gerne til med romessens- nogle mærker er mere stærke i smagen end andre.
- Læg massen på køl i ca. en halv time, så den kan sætte sig og blive letter at forme.
- Smelt chokolade og tril nu romkuglerne. Kom en anelse smeltet chokolade om hver romkugle- der skal ikke et tykt lag. Det er blot for at krymmel kan hænge ved. jeg bruger gerne nogle plastichandsker, da jeg synes det er lettere.
- Kom krymmel i en skål og tril hver romkugle i det.
- Kom på køl og opbevar her. Romkuglerne kan holde sig i flere uger på køl.
Danmarks bedste romkugler opskrift
Når de romkugler bliver tømt hurtigere end jeg har sat låg på den store beholder og samtlige børn hapser løs som ingenting! Tja, hvorfor så ikke kalde dem det? Danmarks bedste romkugler opskrift ?
For de smager så hammer godt, er lavet med de ingredienser man selv har og kan smages til undervejs, til man selv synes, at nu er der den helt rigtige balance af romeessens og kakao. Om du vælger at kære kagerne helt fintblendet eller med let bid af kagerne. Det bestemmer man selv. Det er og bliver en klassiker i mit køkken i hvert fald.
I princippet kan du bruge de fleste slags kagerester, alt fra wienerbrød til chokoladekage, blot er det smart, om du bruger forskellige rester og ikke kun én slags. Det kan være en blanding af sandkage, chokoladekage, roulade og så videre. Brug hvad du har, men smag gerne til undervejs til du synes det er den helt korrekte smag.
Andre kageopskrifter
Saftig sandkage, Skøn kiksekage(uden palmin), Saftig kage med appelsinjuice og chokoladepulver
Find mig på de sociale medier
Husk at du er meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra mit madunivers. Du kan også finde mine opskrifter på både pinterest, instagram og facebook. Jeg ville elske, hvis du afprøver mine opskrifter og viser resultatet 🙂
Bageglade hilsner,
Benedicte
0 kommentarer