Sund nutella, daddelpålæg eller nøddepålæg. Det kan kaldes lidt forskelligt, men ikke desto mindre synes jeg det smager herligt som et sundere alternativ til figenpålæg, nutella eller anden sød pålæg.
En sund nutella, som i øvrigt også er ganske velegnet som en slags dip til frugter. Det smager herligt. Jeg er klar over, at begrebet sund, om madvarer der indeholder søde og tørret frugter som dadler, er at stramme den lidt. Men sammenligner vi med alternativer, som almindelig nutella eller frugtpålæg, er det bestemt et sund(ere) alternativ.
Hvilket dadler er gode i en sund nutella?
Jeg foretrækker at bruge de store og saftige medjool dadler i den her opskrift på en nøddepålæg. Det giver en en cremet daddelmasse. Jeg køber dem gerne omkring juletid, da prisen her er lidt billigere. Så opbevarer jeg dem i et tætlukket pose med klips på. Så kan de snildt holde sig friske i op til et halvt år. Sikkert på grund af det høje indhold af (frugt)sukker?
Bruger du andre former for dadler, de mindre og lidt mere tørre af slagen, kan du med fordel overhælde dem med kogende vand og lade dem trækket et par minutter. Herefter kan du blende og bruge dem på samme måde, som jeg bruger medjool dadler i opskriften.
Du vil måske være interesseret i:
Lækker nutella(uden nødder), Cremet lemoncurd, Peanutbutter
Sund nutella
Sund nutella
Ingredienser
- 4 stk. medjool dadler
- 50 gram mandler eller hasselnødder
- 0,5 dl. havredrik, mandeldrik,
- 3 spsk. honning
- 2 tsk. vanilesukker eller pulver
- 4 spsk. kakaopulver
Fremgangsmåde
- Fjern sten fra dadlerne.
- Blend dadler, mandler(nødder)
- Kom honning, kakopulver og vanille ved og blend. Kom drikkelse ved og blend til pasende konsistens. Kom i et rent glas med låg og opbevar på køl.
- Tip. Den sunde nutella kan holde sig i op til 5 dage, hvis den opbevares på køl og indholdet kommer i et helt rent glas.
Den gode daddelpålæg kan sagtens serveres som en slags dip til frugt. Lav et fad med diverse frugtstave eller skiver og giv hver mand en lille kniv. Så kan man smøre som man vil. Det er anderledes og sjovt. Placer eventuelt en skål med kokosmel med en ske i. På den måde kan den enkelte give hvert stykke et lille drys kokosmel. Det smager herligt.
Tak fordi du læser med. Det gør mig så mega glad og stolt!
Jeg håber du kan bruge opskriften. Smid gerne stjerner afsted eller en kommentar på opskriften. Så kan andre også se at den er afprøvet og godkendt 🙂
Kh, Benedicte 🤍
0 kommentarer