Sunde bananpandekager.

De er super gode de her pandekager med banan, som får dejlig sødme fra de modne bananer. De indeholder mel og lidt havregryn og er den opskrift på en sund banankage i form af pandekager, som jeg ofte laver, når frugtskålen byder på modne bananer. Og det gør den en gang imellem, når jeg har forkøbt mig. Ofte gør jeg det helt bevidst – altså køber for mange. For så er der altid bananer til at lave en smoothie, bananbrød, banankage eller bananpandekager. Hvad er din favorit?

Den her opskrift på sunde bananpandekager er så dejlig nem og hurtig at gå til. Derfor falder valget ofte falder på den her udgave. Pandekagerne er sødet med en smule vanillepulver. Du kan selvfølgelig bruge vanillesukker i stedet.

De smager herligt og er drønhurtige lige at røre sammen og stege på en pande.  Der steges tre af gangen, hvilket gør det hele meget nemmere.  De smager dejligt helt varme og frisklavet, men lige så godt afkølet som en snack i madpakken.

sunde bananpandekager

bananpandekager

De smager dejligt og sødt af bananerne de her bananpandekager

Her får du en super nem opskrift på bananpandekager. Uden at være alt for kæk, kan man dristes til at sige, at de er nærmest sunde.

Som altid ender det med at bananerne ligger der i skålen og bliver lidt brune og kedelige at se på. Det er ikke altid trangen eller tiden er til at bage og lave en hel banankage og måske har du også kun et par  bananer liggende. Dem kan du bruge i denne opskrift. Vupti, vupti så er de rørt sammen og serveret(og spist!)

Opskrift på sunde bananpandekager

Ingredienser til bananpandekager

Du får ca. 10 mindre pandekager(minder om de amerikanske i størrelse)

3 æg

2 modne (store) bananer

1,5 dl hvedemel(du kan bruge mandelmel, i stedet)

1 dl havregryn

2 tsk. vanillepulver(eller vanillesukker)

1,5 spsk. vanillesukker

Sådan gør du, når du laver bananpandekager

  • Mos bananerne i en tallerken. Pisk æggene luftige og rør herefter de øvrige ingredienser i. Til sidst røres bananerne i.
  • Varm en pande med smør, smagsneutral olie eller undlad, hvis du har en god slip – let pande. På mellemvarme steger du nu en tre stykker af gangen i et par minutter på hver side.

Er du til flere nemme opskrifter på kage indeholdende bananer kan det være, at den her er noget for dig 

saftig banankage med mandelmel,   Sunde bananmuffins sødet med honningSaftigt bananbrød

Tip

Ligger du inde med et par bananer, også de  ret modne af slagsen kan du skrælle dem og lægge dem i en dybfrostpose. Her moser du dem flade og slår knude på posen og lægger dem på frys. Så har du altid bananer til at lave smoothies – endda frosne, som giver en ekstra cremet smoothie.

Mange hilsner, Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest