Sunde daddelkugler – så ultra nemme daddelkugler med kun tre ingredienser. Intet tilsat sukker udover det naturlige sukkerindhold i dadlerne. De smager virkelig ret godt og er sådan en god lille treat i børnenes madpakke eller til en selv, når trangen til noget sødt melder sig. Og det kan jo ske, ikke?
Sunde daddelkugler
Sunde daddelkugler
Ingredienser
- 50 gram havregryn
- 50 gram mandler
- 100 gram dadler
Fremgangsmåde
- Kom dadler i en foodprocessor og kom nu gryn og mandler ved. Kør blenderen til du har en sammenhængende masse. Er dejen for tør kan tilsættes lidt vand, så er de nemmere at trille
- Tril til kugler og opbevar på køl i en beholder med låg. Eller læg på køl og tril, når du har lyst!
- Tip. rul evt. i lidt kokosmel eller kakaopulver for en mere sød udgave.
Daddelkugler med mandler
Et fad som det her med sunde daddelkugler og friskskåret frugt, er mindst lige så populært som et fyldt slikfad! Børnene elsker det og fem årige Axel vil stadig foretrække det her som fredags-hygge-snack, fremfor vingummier og bolscher. Så det bliver udnyttet i stor stil og serveret i tide og utide. Heldigvis er daddelkuglerne så ultra nemme at blende sammen. Du kan bruge en foodprocessor, blender eller minihakker og så er du køreklar.
Af dadler, kan du bruge både de store og saftige medjool dadler, eller de mindre og lidt mere tørre dadler. Jeg synes ikke de runde kugler behøver anden form for sødme, det klarer dadlerne snildt. Men vælger du at lave dem mere slik lignende kan du smelte en anelse chokolade og komme over de afkølede kugler.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Musli i ovn med figner og havregryn, Müslibar med abrikos -god i madpakken, Müslibarer med speltpops
Tak fordi du læser med,
Bageglade hilsner Benedicte 🤍
0 kommentarer