Suppe med linser og hokkaido græskar

Børnenes Maddag, Hverdagsmad til store og små

Efterårets nuancer  i naturen er fantastisk på den her årstid. Inden den første nattefrost sender de sidste gyldne og rødlige blade til jorden er det guld for sjælen at nyde naturen. Jeg elsker det. Hvert år.

Når de første græskar ligger klar i butikkerne bliver jeg sådan lidt lalleglad! Come on! Der ligger græskar i lange baner, mange farver og former.  Græskar, som kan tilberedes på 100 forskellige måder.

Et hokkaido græskar behøver ikke skrælles og selvom, den virker tyk og grov, bliver skrællen silkeblød, når den koges. Det gør den her suppe med hokkaido græskar og røde linser til en hurtig og nem suppe. Fordi den kræver minimum af skrælning. Herligt.

suppe med hokaido græskar

Suppe med linser og hokkaido græskar

Linsesuppe med hokkaido - cremet og nem suppe
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 6

Ingredienser

 • 1 stk. Hokkaido græskar(ca. 400 gram renset)
 • 1 stk. løg
 • 1,5 spsk. karry
 • 200 gram røde linser
 • ca. 1,2 liter vand
 • 2 stk. boullionterninger(grøntsager)
 • 1 dl fløde(kan undlades)
 • salt/peber

Topping

 • koriander(frisk eller tørret)
 • creme fraiche
 • Evt. lidt frisk eller tørret chili

Fremgangsmåde

 • Skræl løg. Skær i tern. Skær stilken af hokkaido græskar. Halver og fjern kerner. Skær nu græskar i grove stykker a´ca. 1x1cm. 
 • Kom olie i en gryde. Vend løg rundt til de bliver gennemsigtige på mellemvarme et minuts tid. Kom græskar, karry og linser ved. Kom ca. 8 dl vand og boullionterning ved og lad koge op. Nåpr det er i kog, sættes det til at simre under låg i ca. 20 min. til græskarstykkerne er møre. Blend og tilsæt evt. fløde for en ekstra cremet konsistens. Spæd op med yderligere vand, hvis du ønsker en mere lind suppe. Smag den færdige suppe til med salt, peber og evt. lidt tørret eller frisk chili.
 • Top med creme fraiche, chili, koriander. Whatever du synes. For den ekstra børnevenlig version kan du toppe med pasta. Det hitter altid. 

Suppe med hokkaido græskar

suppe med hokkaido græskar

Om børn, “skærmtid” og mad! :

Jeg tager tilløb ja jeg gør. Tilløb til et skriv og børn, gaming, skærmafhængighed, regler om spilletid og jeg kunne blive ved… Jeg har længe set det komme, men det er sgu´som om, at man stille og roligt bliver suget ind i det pokkers “skærm- miljø”, uanset, hvordan man prøver at handle imod. Og lad mig lige understrege, at mine børn ingenlunde er anderledes end andre børn. Jeg oplever ganske ofte børnegæster i huset, som har mistet evnen til at lege. De kan ikke mere. Det gør ondt ind i min “pædagog-og-mor sjæl”.

Både mine egne og de her børn, har brug for hjælp. Hjælp til at være børn. Til at lege, være sociale. Hjælp til at være tavse sammen/konversere, også selvom snakken ikke foregår om et spil, som spilles sammen online.

Den eneste hurtige måde, jeg har følt, at jeg har kunne handle imod er ved regler. “Spille-regler”. Jeg gider ikke se mine unger sidde med ansigtet dybt begravet ned i en skærm. Jeg vil se dem lege, være opfindsomme, glade, kede sig. Være børn. Ikke sidde med en skærm. Ihvertfald kun i en begrænset periode af gangen. Jeg gider ikke mere!

Børn i køkkenet:

Tid i køkkenet har været en måde, at skabe afveksling. Såre simpelt. Men ved at forvente, at børnene er med mig i køkkenet eller ved at tilbyde sjov bage-kage-tid, er det til dels lykkedes at trække dem væk. Og jeg elsker at se dem være kreative og stolte. Stolte over egen formåen. Stolte over, at de voksne omkring dem har tillid til dem.

Derfor bliver jeg ved med at sende dem i køkkenet. Både til de små og større projekter. Mest de små. Der er endnu ikke én af dem der har smidt sig på gulvet og banket, stampet og trampet “jeg vil ikke- jeg vil ikke”! Så hvis du er frisk, så sig til dit barn “jeg vil have,at du hjælper mig/os og vil elske hvis du er med til at lave det her til os. Kom, jeg hjælper dig gerne….”. Her på siden, ligger der så mange opskrifter efterhånden, som børnene kan lave selv/eller med hjælp. Fælles for dem er at de alle sammen er ret nemme til at gå til, med små tips undervejs.

Vil du læse lidt mere om børn i køkkenet og i pads har jeg tidligere skrevet et indlæg. Jeg linker her: https://benedictesmad.dk/boern-og-ipads/

Suppe med hoikkado græskar

Elisabeth på 14 år laver græskarsuppe. Den er nem, sund og god.

Det var så lige lidt mor-tanker. Dem er der kun få af her på bloggen, men opskrifter… det er der mange af😉

Hvad med den her: Suppe med butternut squash er lige så nem og lækker. Check den ud her: https://benedictesmad.dk/suppe-med-butternutsquash/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest