Laks i kokosmælk – jeg er vild med den her opskrift med laks i en krydret ogg cremet rød karry sauce. Den er så nem at lave og fylder en med krydderier og sunde olier.
Jeg er vild med den her ret og det er sådan en opskrift jeg sagtens kan finde på at servere for eventuelle gæster. Den er nemlig så dejlig nem, er spækket med smag og så kender jeg endnu ikke nogen der ikke kan lide laks. Laks er på en eller anden måde den form for fisk de fleste godt kan lide, hvis de skal vælge. Med fire børn i huset og en glæde ved at servere sund fisk med de gode fiskeolie er det ganske ofte at valget falder på laks, da børn ofte synes om det. Fra den seks- årige til den store teenager(her i huset).
Jeg servere den gerne med kogte ris til. Så bliver det ikke nemmere og bedre.
Sådan laver du en krydret opskrift på laks med kokosmælk og karrypasta.
Laks i kokosmælk
Ingredienser
- 4 stk. laksefiletter
- 1 stk. rødløg(finthakket)
- 1 spsk. ingefær(revet)
- 2 fed hvidløg(finthakket-eller revet)
- 1 stk. peberfrugt(i skiver)
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. soya
- 1 stk. rød chili(finthakket)
- 1 dåse kokosmælk(400 milliliter)
- 2 store håndfulde frisk spinatblade
- 4 tsk. rød karrypasta
- 2 tsk. sukker
- 1/2 stk. citron eller lime(saften)
Fremgangsmåde
- Forbered ingredienserne. Dvs. riv ingefær, skyl og skær grøntsager.
- Kom olie på en pande og tilsæt rødløg og peberfrugter. Vend kort.
- Tilsæt alle øvrige ongredienser og rør sammen, men vent med spinatblade og laks.
- Kog det kort op og kom nu spinatblade ved og læg laks på toppen. Kom låg på og lad retten simre på mellemvarme(5 på mit komfur).
- Lad laksen blive gennemstegt og grøntsager blive møre og sauce tage smag i cirka 10-12 min. til laksen er akkurat gennemstegt .
- Smag retten til, hvis du synes den mangler sødme, salt, syre?
- Servér den varme ret med for eksempel ris.
Flere opskrifter:
Som sagt elsker jeg at servere laks. På lige så mange måder det er muligt. Koldt og varm, smagsneutralt eller med drøn på krydderierne. Her ser du bare et lille udpluk af mine opskrifter med laks.
Laks med hytteost og flødeost, Ovnbagt laks, Laks med æbler og peberrod
Laks i cremet rød karry
Jeg er ret inspireret af det asiatiske køkken. Ikke bare for tiden, men sådan set altid. Kokosmælk, chili. karrypasta og ristede nødder er nogle af de ingredienser der altid klæder en asiatisk opskrift. Så kan man så selv tilsætte de ingredienser man har og godt kan lide. Smages den færdige ret til med lidt sukker, citronsaft og chili er man godt på vej. Jeg er bare vild med det!
Den her opskrift på laks i kokosmælk tager cirka 30 minutter at lave fra start til slut. Heraf er størstedelen af tiden den tid som retten varmer igennem. Kombinationen af de gode krydderier er intet mindre end fantastisk og koger du dine yndlingsris til bliver det måltid ud over det sædvanlige, synes jeg.
Basislager til thai – inspireret mad
De her er mit bud på hvilke ingredienser der er gode at have på lager, når der skal tilberedes asiatisk inspireret retter. På den måde er det nemt at tilberede hverdagsmad som smager af noget. Heldigvis har de fleste butikker, stort set alle supermarkeder, herunder også discountsupermarkeder de fleste varer på lager i dag.
Chili(både tørret og frisk), karrypasta, soyasauce, sød chili sauce, peanuts og jordnødder, lime eller citroner(alternativt citrongræs)østerssovs, hvidløg, ingefær, kokosmælk.
Sådan der. Du er klar, ikke?
Mange madglade hilsner,
Benedicte
0 kommentarer