Laks i ovn – nem tilberedning af ovnbagt laks
En nem opskrift på perfekt laks i ovn. Ovnbagt laks er nemt at lave og her viser jeg en nem opskrift med den populære fisk
Hvordan kan man se om laks er færdig
Med et let tryk med pegefingeren, får man en fornemmelse for om laksen er færdig. Den skal være fast, men ikke hård. Kødet må gerne give sig lidt under fingeren. Hvis du forstår?
Laks indeholder også æggehvidestoffer og det er den hvide del som kommer ud af laksen, når den er færdig. Det er også tegn på at laksen er færdig.
Hvordan ved man om laks har fået nok
Jeg plejer at sige at laks er perfekt omkring 50 grader. Her er et stegetermometer på sin plads. Det kan bruges til så meget mere end ved tilberedningen af rødt kød. Ønsker du et stykke laks der er lidt mindre tilberedt bør temperaturen være et par grader under. Er du derimod mere til den godt tilberedte laks kan du stege den helt op til 58-60 grader. Det er lidt en smagssag. Personligt foretrækker jeg den som sagt omkring de 50 grader.
Hvad er bedst til laks
Alt! Gerne variation af tilbehøret. Korrekt tilberedt er laks noget af det bedste. Saftigt og delikat. Men mange foretrækker alligevel en form for sauce til laksen for eksempel i form af en klassisk hollandaise. Herhjemme serverer jeg gerne grøn pesto vendt med frisk pasta. Det matcher laksen godt. Flødekartofler – en skøn klassiker, er også velegnet til laks. Og bonussen er at du alligevel har gang i ovnen, når fisken tilberedes.
Sprøde salater med godt med fyld laver jeg også gerne til. Er jeg alene hjemme uden børn omkring spisebordet, er en portion salat alt rigeligt til den ovnbagte laks. Det kunne være en af de her: Vintersalat med grønkål og granatæble, Nem sommersalat med ærteskud og melon, Blomkålssalat med mandler
Laks i ovn
Laks i ovn
Ingredienser
- 4 stk. laksebøf(a´ ca. 125 gram pr. stk.)
- 1 stk. citron(i tynde skiver)
- flagesalt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 180 grader varmeluft eller 200 grader almindelig ovn.
- Dup laksestykkerne tørre med køkkenrulle.
- Kom bagepapir på en bageplade eller brug et ovnfast fad.
- Placér laksestykkerne med skindsiden ned.
- Krydr med flagesalat og peber og læg et par skiver af citron pr. stykke laks.
- Sæt i midten af ovn i ca. 12- 15 min. til laksen er præcis tilberedt og rosa hele vejen igennem. Du kan forsigtigt skære på det tykkeste stykke for at se om den er helt klar.
- Tip. Bruges frossent laksstykker ovnsteges de lidt længere, ca. 5-6 min.
0 kommentarer