Laks i ovn – nem tilberedning af ovnbagt laks

En nem opskrift på perfekt laks i ovn. Ovnbagt laks er nemt at lave og her viser jeg en nem opskrift med den populære fisk

 

Laks i ovn

Hvordan kan man se om laks er færdig

Med et let tryk med pegefingeren, får man en fornemmelse for om laksen er færdig. Den skal være fast, men ikke hård. Kødet må gerne give sig  lidt under fingeren. Hvis du forstår?

Laks indeholder også æggehvidestoffer og det er den hvide del som kommer ud af laksen, når den er færdig. Det er også tegn på at laksen er færdig.

Hvordan ved man om laks har fået nok

Jeg plejer at sige at laks er perfekt omkring 50 grader. Her er et stegetermometer på sin plads. Det kan bruges til så meget mere end ved tilberedningen af  rødt kød. Ønsker du et stykke laks der er lidt mindre tilberedt bør temperaturen være et par grader under. Er du derimod mere til den godt tilberedte laks kan du stege den helt op til 58-60 grader. Det er lidt en smagssag. Personligt foretrækker jeg den som sagt omkring de 50 grader.

Hvad er bedst til laks

Alt! Gerne variation af tilbehøret. Korrekt tilberedt er laks noget af det bedste. Saftigt og delikat. Men mange foretrækker alligevel en form for sauce til laksen for eksempel  i form af en klassisk hollandaise. Herhjemme serverer jeg gerne grøn pesto vendt med frisk pasta. Det matcher laksen godt. Flødekartofler – en skøn klassiker, er også velegnet til laks. Og bonussen er at du alligevel har gang i ovnen, når fisken tilberedes.

Sprøde salater med godt med fyld laver jeg også gerne til. Er jeg alene hjemme uden børn omkring spisebordet, er en portion salat alt rigeligt til den ovnbagte laks. Det kunne være en af de her: Vintersalat med grønkål og granatæbleNem sommersalat med ærteskud og melon, Blomkålssalat med mandler

Laks i ovn

Laks i ovn

Ovnbagt laks - sådan får du det bedste resultat, når du steger laks i ovn. Helt tilpas saftig og sundt uden tilsat fedtstof.
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. laksebøf(a´ ca. 125 gram pr. stk.)
  • 1 stk. citron(i tynde skiver)
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180 grader varmeluft eller 200 grader almindelig ovn.
  • Dup laksestykkerne tørre med køkkenrulle.
  • Kom bagepapir på en bageplade eller brug et ovnfast fad.
  • Placér laksestykkerne med skindsiden ned.
  • Krydr med flagesalat og peber og læg et par skiver af citron pr. stykke laks.
  • Sæt i midten af ovn i ca. 12- 15 min. til laksen er præcis tilberedt og rosa hele vejen igennem. Du kan forsigtigt skære på det tykkeste stykke for at se om den er helt klar.
  • Tip. Bruges frossent laksstykker ovnsteges de lidt længere, ca. 5-6 min.

 

Laks i ovn

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest