Tilberedning af grønkål fra stokken. Den ret så sunde og meget lækre grønkål er heldigvis blevet ret populær som salat over de seneste år. Jeg synes at den har været lidt glemt i årevis, hvor den kun er kommet frem ved juletid og serveret som for eksempel en grønlangkål.
Og det er ganske skønt at den har fået sin plads på spisebordet. For den sunde og smukke dybgrønne kål kan høstes året rundt og serveres med så mange frugter og grøntsager i en salat. Og at den samtidig er rig på kalcium, jern, fibre og C- vitamin gør det jo ikke ringere, vel?
Grønkål kan både købes færdigsnittet i poser, men står du med en grønkålsstok, som skal renses, ja så har jeg her en lille sådan renser du grønkål fra stokken manual.
Velbekomme og sæt i gang
Tilberedning af grønkål fra stokken
Ingredienser
- 1 stå grønkålsstok
Fremgangsmåde
- Skær bladene fra stokken, benyt en kniv eller brug hænderne.
- Skyl grønkål grundigt. Bladene kan indeholde mange smådyr og larver!
- Skyl af flere omgange. Benyt enten en salatslynge eller et rent viskestykke.
- Kålen kan nu med fordel håndteres på to måder:
Klargøring af grønkål 1
- Kom kålen i en foodprocessor og kør til kålen er fintsnittet, men stadig har bid
Klargøring af grønkål 2
- masser kålen ved at tilsætte en anelse olie eller hvidvinseddike - ikke meget blot en spiseskefuld til en hel stok og kram eller masser kålen. På den måde bliver den mere løs og let at spise
- Den rensede og helt tørrede grønkål kan holde sig i et tæt beholder i op til 10 dage
Opskrifter med den grønne og fiberrige grønkål
Grønkålssalat med tofu, avocado og granatæble, Vegetar tærte med søde kartofler og grønkål, Grønkålssalat med appelsin og æbler
0 kommentarer