Tunfiskepaté i ovn

Alt det andet, Opskrifter med fisk

Opskrift på en lækker og nem tunfiskepaté. Den klassiske tunpaté fungerer perfekt som en let forret, frokostret eller en nem hovedret, hvis den serveres med en god salat. Servér som en del af en buffét eller et tapasbord. Jeg lover dig, at den vil blive nydt. Hurtigt.

Den nemme tunpaté er spækket med proteiner og samtidig sunde omegaolier fra tunen. Jeg rører den sammen i et snuptag og er faktisk en af de retter jeg tyer til, når køkkenskabet er ved at være halvtomt, men der skal fikses noget frem. Noget nemt, sundt og lækkert. Du kan med fordel tilsætte et nip tørret chili eller cayennepeber, hvis du en ønsker en mere spicy tunfiskepaté. Personligt undlader jeg og tilsætter til sidst, så alle kan være med herhjemme…

Den kan sagtens holde sig i op til 2-3 dage i en tæt beholder på køl.

Tunfiskepaté

Tunfiskepaté

Tunfiskepaté

Tunfiskepaté i ovn

opskrift på en tunfiskepaté. En paté med dåsetun så nem og altid velsmagende. Se den ret nemme opskrift lige her
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 8

Ingredienser

  • 1 stk dåsetun - enten i vand eller olie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 fed hvidløg - fintrevet
  • 1 stk. løg- finthakket
  • 4 stk. æg
  • 4 spsk. olie
  • salt, peber
  • 1 nip tørret timian
  • 1-2 stk. laurbærblade

Fremgangsmåde

  • Løg og hvidløg sauteres i olie i ca. 5 min på mellemvarme
  • Tomater og krydderier tilsættes. Tag gryden af varmen
  • Kom tun i (drænet for væde). Lad det afkøle let.
  • Pisk æggene let og kom i. Kom det hele i en patéform eller anden form og bag i ca. 1 time på de 175 grader(alm over/under varme)
    (Pateen falder let sammen når den tages ud)
  • Servér den færdige tunfiskepaté som en forret eller en let forret.
  • Tip.
    Server lun eller kold og måske med frisk dild og citronbåde.
    Du kan med fordel røre en let dressing sammen af fedtfattig creme fraiche rørt op med en smule sennep, peber, salt, og friskhakket dild.

Flere opskrifter som denne her tunfiskepaté, som du kunne være interesseret i, for eksempel nogle af de her saucer og dressinger som er perfekte som tilbehør til en tunpaté: Tatarsauce til fisk og kødDilddressing – perfekt til pasta og fisk

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest