Tunfrikadeller er egentlig en noget overset måde, at få sine sunde fisk på. Og hermed de sunde fiskeolier. Og det er i grunden ærgerligt for det smager dejligt og er børnevenlig mad også.
Du skal give det et forsøg, hvis du ikke allerede har prøvet det, for det smager altså overraskende godt og kræver et minimum af ingredienser. Måske har du allerede de ting der skal bruges på lager!
Jeg serverer gerne tunfrikadeller med en god dip til.Det kan tunfrikadellerne sagtens bære, da de er både fedtfattige og ikke så smagskraftige. Kom dem i et pitabrød med dippen og grøntsager eller servér fx. med råkost eller pasta med pesto. Det er mad for hele familien herhjemme.
Er du til meget krydret mad, kan du tilsætte finthakket tørret eller frisk chili.
Sådan laver du tunfrikadeller
Tunfrikadeller
Ingredienser
- 2 dåser tun(i vand)
- 0,5 tsk. salt
- 50 gram fin rasp
- 1 stk. finthakket rødløg(eller skalotteløg)
- 125 gram kogte kartofler
- 1 spsk. tørret dild(frisk kan bruges
- friskkværnet peber
- olie til stegning
- citronbåde
Fremgangsmåde
- Skræl og kog kartofler. Afkøl.
- Mos kartofler med de øvrige ingredienser og brug gerne fingrene og ælt det hele sammen som en dej.
- Form tunbøfferne runde og flade og steg gyldne i olie i ca. 5 min per side til overfladen er sprød og gylden.
- Servér med citronbåde og eventuelt dippen her.
Dip
- 1 dl. creme fraiche (gerne fedtfattig) eller skyr eller yoghurt naturel.
- 4 spsk. sød chilisauce
- 2 fed hvidløg (fintrevet)
- flagesalt og peber.
- Det hele røres sammen og smages til
Tunfrikadeller
Tunfrikadeller
Ingredienser
- 2 dåser tun (i vand eller olie)
- olie, smør eller en blanding til stegning.
- 1 lille rødløg(finthakket
- 1/2 tsk. salt
- 1 æg
- 4 spsk. rasp
- 2 spsk mælk
- 1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Pil løg og hak fint. Dræn tun og rør med samtlige ingredienser.
- Varm en pande med rigeligt med olie, kokosolie eller en blanding af olie/smør.
- Med fingrene formes formes ca. 12 frikadeller. Dræn eventuel overflødig væde fra hver tunfrikadelle, inden du steger dem. Steg på mellemvarme i ca. 6 min. på hver side.
Tunfrikadelle
Sådan ser tunfrikadellerne ud, når de lige er kommet på panden. Personligt er jeg nu kommet efter at det fungerer bedre at forme den runde og flade. På den måde får tunfrikadellerne en større sprød overflade. Jeg har hakket rødløgene lidt groft, men du kan vælge at finthakke dem helt og alternativt også krydre med rigeligt med chili.
Får du nok fisk?
Det anbefales at vi får spist 350 gram fisk og skaldyr om ugen. Det svarer til at spise fisk mindst to gange om ugen til aftensmad og flere gange om ugen som pålæg. Af de 350 gram fisk bør mindst 200 gram være fed fisk ala laks og makrel.
Jeg synes selv, at det kan være lidt en udfordring at få serveret nok fisk til hele familien. Børnene har deres fiskefavoritter og det er gerne dem de holder sig til. Ovnbagt laks, helt uden andet end olie, salt og citron er topfavoritten, men tærte med laks og aspargesbroccoli eller en One pot pasta med laks kan de nu også godt lide. Der ligger efterhånden en del lækre fiskeopskrifter herinde. Du er velkommen til at kigge dig rundt herinde og se om det er noget for dig.
Du kan også finde mine nyeste opskrifter på facebook, pinterest og instagram.
Tak fordi du læste med,
Kh, Benedicte
0 kommentarer