Her får du en vaniljekranse opskrift, som er dejlig nem at lave og er ekstra praktisk, da den sagtens kan laves i en sprøjtepose. Dejen til vaniljekranse er nem at arbejde med og røres den sammen med et par spiseskefulde mælk bliver den lige så nem at komme igennem en sprøjtehul og lave de fineste klassiske julekager. Vaniljekranse.
De skønne kager får en sprød overflade og en blød og lækker smag fra både smør og vanilje. Jeg kommer gerne indholdet af en stang vanilje i, men har du en god vaniljepulver eller vaniljesukker kan det sagtes bruges. Jeg tilsætter endvidere mandelmel i opskriften på vaniljekranse.Ikke meget. Bare lidt. Men som jeg skriver i opskriften, kan det undlades. Jeg synes blot at det giver en god smag til småkagerne.
De sprøde vaniljekager er så fine at kigge på og kommer ånden over dig kan du med fordel tage et par stykker fra og komme snor i og hænge på juletræet. Det er fint. Du ved. “Først skal træet vises, siden skal det spises…”
Vaniljekranse opskrift
vaniljekranse opskrift
Ingredienser
- 350 g hvedemel
- 200 g sukker
- 250 g blødt smør
- 1 stk æg
- 70 g mandelmel(kan undlades)
- 1 stk vaniljestang - indholdet heraf(eller 3 tsk. koncentreret vaniljesukker)
- 3 spsk mælk- eventuelt hvis dejen er svær at gøre sammenhængende og blød
Fremgangsmåde
- Vend indholdet af vaniljestangen med sukker
- Vend mel med sukker, æg, smør (og mandelmel)
- Smuldr dejen sammen og saml den evt. med mælk, hvis den trænger til at blødegøres
- Lad gerne dejen hvile i 30 min
- Kom i en sprøjtepose og lav nu vaniljekranse på ca. 3-4 bageplader med bagepapir
- Bages ved 180 grader(varmluft) i ca. 12 min til gyldne i overfladen. To plader kan bages af gangen ved varmeluft.
At komme dejen til vaniljekranse direkte i en sprøjtepose, fremfor at rulle ud og udstikke eller bruge andre remedier er ganske enkelt for nemt. Og nemt er da fedt. Prøv om du kan lave nogenlunde samme størrelser på hver vaniljekrans. På den måde bliver de mere ensartet under bagning. Jeg taler af erfaring…
En stjernetyl er optimal for at få den rigtige form. Og kniber det med at få en vaniljekransekagedej som er blød nok, så kan et par spiseskefulde mælk som sagtens gøre det. Kom i dejen og vupti… så er den klar.
Opbevar de færdigbagte vaniljekranse i en tæt kagedåse. For på den måde holder de sig sprøde og lækre i op til et par uger. Men sørg endelig for at kagerne er helt afkølet inden de kommer i kagedåsen.
Velbekomme der! En af julens allerbedste og mest populære småkager er klar.
Klar på flere dejlige julekager? Se se mere lige her Julesmåkager – grunddej, Bløde honninghjerter og ellers er det bare at skrive i søgefeltet. Så finder du flere opskrifter til inspiration
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer