Bløde honninghjerter med fordej er en af de der julekager jeg bare må lave selv. Og købe i øvrigt. Fordi bløde honninghjerter med fordej og et lag med chokolade hører julen til og smager noget så godt.
Jeg elsker at de faktisk kun bliver bedre desto længere tid de ligger der i dåsen og bliver blødere og blødere og måske lidt seje? De hører til i den søde juletid og jeg bager gerne en rigtig stor portion.
Desværre aldrig helt stor nok og se det er jo der hvor jeg kommer til at købe honninghjerter med hjem. Simpelthen fordi portionen blev for lille! Og man skal være i god tid. Det skal man. For bløde honninghjerter skal laves med fordej. Sådan er det aller beds. Jeg siger det bare….
Bløde honninghjerter med fordej må godt være lidt tykke og behøver ikke se helt perfekte ud. De er jo ligesom lavet i hånden og ikke på en maskine hos bageren. Sådan er det. Og masser af honning og julekrydderier som nellike, ingefær og kanel. Så er vi klar.,
Bløde honninghjerter med fordej
Bløde honninghjerter med fordej
Ingredienser
fordej
- 500 gram hvedemel
- 450 gram honning
- 3 tsk stødt kanel
- 3 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. nelliker
Dej 2
- 3 æggeblommer
- 2 tsk. hjortetakssalt
- 2 tsk. potaske
- 3 spsk. vand
Glasur
- ca. 250 gram chokolade
- evt. krymmel og/eller glansbillede
Fremgangsmåde
- Fordejen laves:
- Smelt honning i en gryde på svag temperatur. Afkøl.
- Sigt mel og krydderi heri. Ælt igennem og læg i et tæt beholder i minimum 1 dag og op til tre uger. Opbevar i køleskab,
- Dej 2.
- Tag dejen frem. Rør hjortetakssalt ud i æggeblommer og postasken ud i vand.
- Kom æggeblandingen i dejblandingen, dernæst væsken med potasken.
- Dejen føles nok lidt hård, men den blødgøres som væsken kommer i. Ælt sammen. Mel tilsættes, hvis dejen er for lind og lidt vand, hvis for hård. En køkkenmaskine kan med fordel bruges. Lad hvile i 1 time.
- Rul dejen ud på et melsækken bord. Og udstik i hjerter i tykkelse på ca. 0,5 cm. Læg på to bageplader med bagepapir.
- Bages på 175 grader ved varmeluft- eller 190 grader ved almindelig ovn. Bages i ca. 9 minutter.
- Kagerne er let hårde, når de er bagte. Læg nu i en beholder i 2-4 dage, hvorefter de bliver bløde. Bliver de ikke bløde nok kan du lægge et halv æble i kassen. Sen giver fugt og dermed gør den kagerne bløde.
- Smelt chokolade over vandbad og dyp hvert hjerte her. Ønsker du et tyndere lag, kan chokoladen pensles herpå.
- Honninghjerterne kan holde sig på køl i op til halvanden måned.
Noter
Opskrift på julehjerter og julekager
Flere opskrifter på lækre julekager. For udover de skønneste honninghjerter er der jo også mange andre julekager som vi forbinder med den søde juletid.
Hvad med julekage med marcipan eller marcipankugler, som de her. Jeg elsker at bage og jeg elsker at lave de mest sukkersøde og julede kager i den dejlige juletid. Jeg håber at du vil være med…. 🙂
Er du vild med kager og kageopskrifter. Så kig dig rundt herinde i mit lille kage og madunivers. Der er både julekager og meget andet godt. For bagning må der til og honninghjerter er da noget af det bedste.
God bagelyst fra Benedicte
0 kommentarer