Chokoladekage i bradepande – lækker og svampet chokoladekage. Perfekt til uddeling i skolen eller til den pludselige kagetrang. Den tager nemlig under en time at lave fra start til slut og kræver ingen eksotiske ingredienser.
En chokoladekage opskrift, som bare den sidste uges tid er blevet bagt fire gange herhjemme! Jo, det er da lidt ikke? Og sådan er det, når opskriften bare sidder lige i skabet! Ingen finurligheder, igen sære ingredienser, bare en skøn, saftig og nem chokoladekage.
Det er sådan en klassiske chokoladekage der er så nem lige at røre sammen, når kagetrangen melder sig, huset pludseligt er fyldt med unge og sultne mennesker eller når der er fødselsdag og skal medbringes en kage i skolen eller til sport. Server den helt friskbagt blot som den er eller måske med lidt friske bær, eller top med en klassisk glasur af flormelis. Er den til børnefødselsdage er den nem at gøre ekstra festlig ved at toppe den med slik, chokolade eller lignende.
Chokoladekage i bradepande
Skal du bage den her chokoladekage i en stor bradepande, fx. ovnens store bageplade kan du fordoble opskriften og bage den i den store bradepande, som hører til ovnen. Kagen skal have samme temperatur og som udgangspunkt samme bagetid, men hold alligevel øje med den. Ovne varmer jo forskelligt.
Kagen holder sig et par dage, hvor den stadig er saftig og god. Den kan også sagtens fryses ned. Herhjemme sker det bare så sjældent, at den når her til. Den er ligesom spist inden!
Chokoladekage i bradepande
Klassisk chokoladekage
Ingredienser
- 2 stk. æg
- 250 gram sukker
- 6 spsk. kakopulver
- 250 gram mel
- 1 tsk. natron
- 1,5 tsk. bagepulver
- 2,5 dl. kakaomælk(eller alm. mælk
- 150 gram smagsneutral olie(fx. raps)
- en knivspids salt
Fremgangsmåde
- Pisk æg grundigt med sukker
- Vend natron og bagepulver med hvedemel.
- Kom mel, en knivspids salt, kakaopulver i sukker-æggemassen og pisk med (kakao)mælk.
- Pisk nu olie i og kom i en smurt bradepande på ca. 40 x 22 cm.
- Sæt i en forvarmet ovn på 175 grader. Bag kagen i ca. 35 min. til den er let fast, når der trykkes i midten af kagen.
- Servér kagen lige som den er eller pynt med en klassisk flormelis glasur og top evt. med slik, chokoladeknapper eller hvad du foretrækker.
Kager og fødselsdage
En chokoladekage med få og enkle ingredienser er populær også hos de mindste i familien, da den ikke er kraftig i smagen og derfor kan pyntes med alt eller intet.
Er der børnefødselsdag herhjemme er det en god kage fordi den ikke er så kraftig i smagen, så du kan snildt gå all in med pynt. Hvilket barn elsker ikke slik? Mine gør ihverfald 🙂 Top med børnenes yndlingsslik eller form som en kagekone/mand og pynt med slik og sliksnørebånd for den nemme udgave af den populære kagemand.
Inspiration til børnefester?
slikbutik til børnefødselsdagen, Børnefødselsdage
Lyst til mere kageinspiration: Kage med Bastogne kiks – cheesecake lignende kage, Skøn og saftig kage med mango, Verdens bedste brownies
Din mening tæller
Jeg gør mig ret umage med mine opskrifter og tester dem af flere gange inden jeg deler dem. Men det er først når du bruger opskriften, at jeg ved om opskriften også virker for dig.
Lad mig derfor megetgerne høre fra dig. Du er meget velkommen til at smide en kommentar eller komme med stjerner herinde. På den måde kan andre læsere også se om opskrifterne bliver brugt og lykkedes lige så godt som jeg synes de gør 🙂
Det vil glæde mig meget, om du tager et minut til at rate opskriften eller komme med en kommentar. Det ville gøre mig så glad 🙂
Mange hilsner,
Benedicte
Smager dejligt og skøn og blød, luftig og ikke tør. Nemt at følge opskriften. Den blev ret smuldrende, så der var mange krummer i børnehaven den eftermiddag, måske fordi jeg brugte havredrik i stedet for vand? Jeg lavede dobbelt portion, men vi brugte vist bare halvdelen (portion til 10 personer) til 18 børn og fire voksne. Så det er ret store stykker, der er beregnet med 🙂 det gør jo ikke noget med rester. Kom en dl decaf kaffe og 100 g chokolade meget finthakket i den dobbelte portion for lidt ekstra oumph og for at maskere smagen af bagepulver og natron, som jeg normalt ikke kan lide i kager. Ved ikke hvordan det ville være uden chokolade og kaffe, men med dem i smagte det skønt og næsten ikke af hævemiddel.
hejsa,
Tak for den fine kommentar – dejligt at du lavede den og “legede lidt ” med opskriften. Det glæder mig så meget at mange søde børn(og voksne) fik glæde af chokoladekagen👍🏻
Mange hilsner fra en pædagog(og madblogger ) 😊
Perfekt kage – min datter ønskede sig en chokolade-rapunzel-kagekone til fødselsdag. Og denne kage bulede ikke op i midten som jeg ofte oplever. Bager den helt sikkert igen og meget snart 🙂
Hejsa,
Det gør mig da så glad for at høre. Ikke mindst at din datter fik sin fine kage. Tillykke med hende🥳
Det er lækker og holder sig svampet længe ( 5 dage).
Tusind tak for dele👍🏻
Min familie er også ganske tilfredse, når den bages og ja, synes også den holder sig rigtig god længe.
Tak 😊
Hilsen Benedicte
Tilpas saftig og nem.
tak! Ja, det synes vi også herhjemme. Nem og god 🙂
Har ikke prøvet endnu