Saftig chokoladekage i bradepande

Desserter, Fødselsdage, Kager

Chokoladekage i bradepande – lækker og svampet chokoladekage. Perfekt til uddeling i skolen eller til den pludselige kagetrang. Den tager nemlig under en time at lave fra start til slut og kræver ingen eksotiske ingredienser.

En chokoladekage opskrift, som bare den sidste uges tid er blevet bagt fire gange herhjemme! Jo, det er da lidt ikke? Og sådan er det, når opskriften bare sidder lige i skabet! Ingen finurligheder, igen sære ingredienser, bare en skøn, saftig og nem chokoladekage.

Det er sådan en klassiske chokoladekage der er så nem lige at røre sammen, når kagetrangen melder sig, huset pludseligt er fyldt med unge og sultne mennesker eller når der er fødselsdag og skal medbringes en kage i skolen eller til sport. Server den helt friskbagt blot som den er eller måske med lidt friske bær, eller top med en klassisk glasur af flormelis. Er den til børnefødselsdage er den nem at gøre ekstra festlig ved at toppe den med slik, chokolade eller lignende.

Chokoladekage i bradepande

Skal du bage den her chokoladekage i en stor bradepande, fx. ovnens store bageplade kan du fordoble opskriften og bage den i den store bradepande, som hører til ovnen. Kagen skal have samme temperatur og som udgangspunkt samme bagetid, men hold alligevel øje med den. Ovne varmer jo forskelligt.

Kagen holder sig et par dage, hvor den stadig er saftig og god. Den kan også sagtens fryses ned. Herhjemme sker det bare så sjældent, at den når her til. Den er ligesom spist inden!

 

chokoladekage i bradepande  chokoladekage i bradepande

Chokoladekage i bradepande

chokoladekage_bradepande

 

Klassisk chokoladekage

Den bedste opskrift på en klassisk chokoladekage, som er dejlig nem at lave samtidig
Print opskrift Pin opskrift
50 min
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 250 gram sukker
  • 6 spsk. kakopulver
  • 250 gram mel
  • 1 tsk. natron
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 dl. kakaomælk(eller alm. mælk
  • 150 gram smagsneutral olie(fx. raps)
  • en knivspids salt

Fremgangsmåde

  • Pisk æg grundigt med sukker
  • Vend natron og bagepulver med hvedemel.
  • Kom mel, en knivspids salt, kakaopulver i sukker-æggemassen og pisk med (kakao)mælk.
  • Pisk nu olie i og kom i en smurt bradepande på ca. 40 x 22 cm.
  • Sæt i en forvarmet ovn på 175 grader. Bag kagen i ca. 35 min. til den er let fast, når der trykkes i midten af kagen.
  • Servér kagen lige som den er eller pynt med en klassisk flormelis glasur og top evt. med slik, chokoladeknapper eller hvad du foretrækker.

Kager og fødselsdage

En chokoladekage med få og enkle ingredienser er populær også hos de mindste i familien, da den ikke er kraftig i smagen og derfor kan pyntes med alt eller intet.

Er der børnefødselsdag herhjemme er det en god kage fordi den ikke er så kraftig i smagen, så du kan snildt gå all in med pynt. Hvilket barn elsker ikke slik? Mine gør ihverfald 🙂 Top med børnenes yndlingsslik eller form som en kagekone/mand og pynt med slik og sliksnørebånd for den nemme udgave af den populære kagemand.

Inspiration til børnefester?

slikbutik til børnefødselsdagenBørnefødselsdage

 

Lyst til mere kageinspirationKage med Bastogne kiks – cheesecake lignende kageSkøn og saftig kage med mangoVerdens bedste brownies

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest